Frizure uz koje će vaša kosa izgledati gušće nego ikad

Frizure uz koje će vaša kosa
izgledati gušće nego ikad

Velik broj ljudi muče problemi poput tanke kose koji mogu biti uzrokovani genima, ali i nezdravim načinom života. Ako imate finu ili tanku kosu, to znači da je svaka pojedinačna vlas malog promjera – mekana je, ima nedostatak volumena i brzo gubi oblik. No, baš kao što pravi ruž za usne može učiniti vaše usne punijima, a pravi eyeliner može učiniti vaše oči većima, tako i prava frizura tanku kosu može pretvoriti u naizgled gustu grivu. Ako imate tanku kosu kojoj nedostaje volumena i teško ju je oblikovati, možda je vrijeme za odlazak u frizerski salon.

Tanka kosa može izgledati puno gušće uz pomoć optičkih iluzija

Srećom, postoje optičke varke koje može kreirati vaš stilist kako bi vam kosa izgledala gušće. Ako imate finu ili tanku kosu, frizura koju odaberete je izuzetno važna. Općenito su ravne linije uvijek bolje, a ako se odlučite za slojeve, neka budu minimalni. Bob, lob ili duga kosa otprilike jednake duljine, kao i pixie cut izvrsni su za ovu vrstu kose. Uz to, bilo bi dobro da izbjegavate teške proizvode za kosu kao i prekomjerno oblikovanje kose, pod svaku cijenu.

Najveće pogreške kod oblikovanja tanke ili fine kose je upotreba jakog regeneratora ili teških ulja. Zbog toga će tanka kosa brzo izgledati masno. Uz to, ona će biti puno teža, što će spriječiti njezin potencijal za voluminozan, lepršav look. Tada vam neće pomoći ni strateški ošišana frizura. U nastavku možete vidjeti koje su najbolje frizure za tanku kosu koja će izgledati gušće nego ikad, a i održavanje će biti puno jednostavnije.

Blunt bob sa ili bez šiški

Učitati još
Zatvori