Tamara Žaja Miličić: Koliko je hollywoodski osmijeh zaista dostižan?

Tamara Žaja Miličić: Koliko je
hollywoodski osmijeh zaista dostižan?

Anne Hathaway

Postoji li savršen osmijeh?

Prema glasanju American Academy of Cosmetic Dentistry (američke akademije estetske stomatologije) znamo tko se nalazi u ‘top 5 najljepših osmijeha Hollywooda’. Tako osim božanskog statusa celebritija i svih životnih poslastica koje nosi ta titula; Eva Mendes, Brad Pitt, Anne Hathaway, David Beckham i Will Smith imaju zajednički i potpuno savršen osmijeh, sudeći prema struci.

No, redovi prekrasnih, snježno bijelih zubi ne mogu nas prevariti, stoga smo postavili par pitanja jednoj od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije, dr.med.dent. Tamari Žaji Miličić o intervencijama kada su slavni u pitanju. Da li su ovakvi osmijesi rezultat velike brige i posvećenosti, na koji način se dolazi do ovakvog osmijeha, da li je genetika ipak najvažniji faktor, ili je svim tim osmijesima ipak zajednička i intervencija najboljih estetskih stomatologa na svijetu.

Tamara Žaja Miličić

Dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić

1. Prema prvoj procjeni, ali i prema iskustvu rada sa slavnima, što nam možete reći o ovim osmijesima, koje tehnike su popularne u celeb svijetu i zašto? 

Ne mogu procijeniti koliko je posjeta estetskom stomatologu bilo potrebno i što se sve radilo prije, ali na prvi pogled ovim svim slavnim osobama su zajedničke keramičke ljuskice. One su potpuni hit u svijetu dentalne estetike i među pacijentima, što i mi primjećujemo u našoj poliklinici TIM DENT Miličić. No, osim ljuskica, slavni vole i izbjeljivanje laserom, za kojeg vjerujem da je najtraženija metoda prije holivudskih dodjela nagrada, na kojima nastaju ovakve slike. Treba također napomenuti da laser utječe samo na nijansu prirodnih zubi, dok ljuskice mogu u potpunosti promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba. Kada su ovakvi ravni i idealni osmijesi u pitanju… vjerujem da su u pitanju keramičke ljuskice najbolje kvalitete.

Brad Pitt

2. Dolaze li vam pacijenti sa screenshotanim slikama slavnih osoba, i u kojoj mjeri očekuju iste rezultate? Što se uzima u obzir kada se radi novi, ‘savršeni’ osmijeh? 

Naravno, svi imaju svoje želje i aspiracije. Stomatolog i pacijent moraju voditi računa o obliku lica, zubnom mesu, općem stanju zubi… Bez obzira na jačinu želje pacijenata, nakon inicijalnog  i detaljnog pregleda usne šupljine, stomatolog će zajedno s pacijentom doći do zadovoljavajućeg rješenja i kada osmijeh sa slike nije kompatibilan iz više razloga s onim od pacijenta.

3. Što je bitno naglasiti pacijentima kada dolaze prvi put u polikliniku s idejom onoga što žele?

Bitno je možda naglasiti da zvijezde s početka priče ipak imaju drugačiji životni stil od nas drugih, te da je njima briga o vlastitom izgledu ulaganje u njihov posao, a savršeni osmijeh u Hollywoodu jedna je od najvažnijih valuta. Iako su keramičke ljuskice i izbijeljivanje laserom ili ZAAP lampom visoko učinkovite i instantne pozitivne promjene na svakom licu, pacijenti trebaju znati da briga o usnoj šupljini ne prestaje jednom kada izađu iz poliklinike. Posjete stomatologu, zdrav način života, svakodnevna briga o zubima i dalje moraju biti osnova higijene.

Eva Mendes

4. Da li je porastom potražnje za estetskim stomatologom porasla svijest o važnosti prekrasnog, pravilnog i zdravog osmijeha? Popravljaju li Hrvati zube sve više? 

Da, primjećujemo kako je svijest o ‘savršenom’ i zdravom osmijehu postala ipak malo jača nego što je bila prije par godina. Nije čudno, pacijenti su svakodnevno izloženi vizualima poznatih osoba, informacije o metodama lako su nabavljive, a posebno primjećujemo porast potražnje, otkad smo u ponudu uveli rajski plin. Ova bezopasna, jako popularna metoda namijenjena je svima koji osjećaju i najmanju nelagodu zbog odlaska stomatologu, a može se aplicirati za sve stomatološke zahvate, bez obzira na kompleksnost situacije.

Keramičke ljuskice, izbijeljivanje, ugradnja implantata, sve su to metode koje drastično olakšavaju i mijenjaju živote naših pacijenata, nama je to najveća nagrada za naš posao, i drago nam je da su Hrvati postali svjesniji važnosti značaja zdravlja usne šupljine.

Will Smith

A kako do hollywoodskog osmijeha uz pomoć stručnog tima poliklinike TIM DENT Miličić doznajte na njihovoj službenoj stranici.

Foto: Profimedia, TIM DENT Miličić

Učitati još
Zatvori