Sve što morate znati o pastama za izbjeljivanje zuba
Sve što morate znati o pastama za izbjeljivanje zuba

Sve što morate znati o pastama za
izbjeljivanje zuba

Svi želimo imati lijepe, bijele i zdrave zube. Međutim, neki proizvodi za njegu i izbjeljivanje zuba mogu napraviti više štete nego koristi. Doznajte koje sastojke ne bi trebala imati vaša pasta za izbjeljivanje zuba.

1. Paste za izbjeljivanje mogu trajno oštetiti zube

Ako su zubi bijeli, to ne znači da su i zdravi. Abrazivi su sitne čestice koje pomažu ukloniti mrlje od hrane i pića sa zuba. Što su abrazivi krupniji to su grublji i agresivniji. Također, paste koje sadrže kemijske izbjeljivače mogu oštetiti zubnu caklinu i time nanijeti više štete nego koristi.

2. Okus mentola može biti „zamka“

Jedno je sigurno – najčešći okus zubne paste je mentol. Iako je vrlo osvježavajuća, aroma mentola može biti prejaka što može izazvati osjećaj žarenja u ustima, ali i utjecati na okus hrane i mnogima omiljene prve jutarnje kave. Isto tako, intenzivan okus mentola pruža „lažni“ osjećaj dobro opranih zuba zbog čega često skraćujemo vrijeme četkanja i time ugrožavamo zdravlje zuba i desni.

3. Oprezno s pastama koje se jako pjene

Meko tkivo sluznice usta ima veliku i brzu moć upijanja, što znači da zubnu pastu ne morate progutati da bi njezini sastojci dospjeli u vaš organizam. Upravo zbog toga, iznimno je važno da znate što sve ona sadrži.

Aktivno pjenilo – natrij lauril sulfat (NLS) je jedan od najčešćih agresivnih sastojaka koji se može naći u pasti za zube. Riječ je o deterdžentu od kojeg se pasta za zube pjeni, a koji može izazvati iritaciju desni, alergijske reakcije ili promjenu okusa, a nerijetko uzrokuje pojavu bolnih i neugodnih afti.

Kako bi sačuvali zdravlje i ljepotu vaših zuba, važno je da koristite proizvode za izbjeljivanje koji na nježan način zubima vraćaju njihovu prirodnu bjelinu.

Be you… jer prirodno bijeli zubi su IN!

Jeste li već isprobali osvježavajuće voćne okuse Curaprox Be you zubnih pasti? Sadrže prirodne enzime i imaju nizak stupanj abrazivnosti (RDA 50) zbog čega nježno i sigurno izbjeljuju zube te istovremeno štite osjetljivu sluznicu usta, zubnu caklinu i desni. Ne sadrže agresivne izbjeljivače i štetne sastojke.

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori