Pitali smo stručnjake: Kako postići zdrav i privlačan izgled zuba?
Pitali smo stručnjake: Kako postići zdrav i privlačan izgled zuba?

Pitali smo stručnjake: Kako postići
zdrav i privlačan izgled zuba?

Naš osmijeh često je prva stvar koji ljudi primijete kada nas upoznaju. On je ukras našeg lica, a dentalno zdravlje igra i golemu ulogu u našem općem zdravlju. Kada govorimo o zubima, nije bitna samo estetika. Želimo da su oni zdravi, da nam dobro služe, a tek onda da budu lijepi i bijeli. No kako postići taj, prije svega, zdrav, a onda i privlačan izgled zuba? Upravo u ovom članku donosimo odgovore, a dali su nam ih stručnjaci iz Sv. Katarina Dental Centra. Upravo raznolikost usluga koje nudi Sv. Katarina Dental Centar (na jednom mjestu), jedna je od njihovih najvećih prednosti.

Moderno uređen centar i tim stručnjaka

Moderno uređen i vrhunski opremljen Sv. Katarina Dental Centar nalazi se na adresi Branimirova 71E u Zagrebu. U Centru se provode napredni stomatološki zahvati iz područja implantologije, mikrokirurgije, oralne rehabilitacije, estetske stomatologije i ortodoncije uz potpuno individualizirani pristup. Upotrebom “premium” materijala poput Straumann implantata i materijala drugih svjetskih kompanija pacijentima pružaju vrhunsku uslugu uz najbolje rezultate. Stomatolozi su priznati, vrhunski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom, a prakticiraju stomatologiju temeljenu na provjerenim i dokazanim protokolima i zahvatima. Dogovorite pregled i upoznajte ovaj tim stručnjaka:

⦁ Dr. sc. Igor Smojver, dr. med. dent., specijalist oralne kirurgije
⦁ Dr. sc. Ivan Katalinić, dr. med. dent.
Majda Plišić, univ. mag. dent. med., specijalist stomatološke protetike

Sv. Katarina Dental Centar
Specijalna bolnica Sv. Katarina

Želite lijepe i zdrave zube? Pogledajte ponudu za zdravlje i estetiku vašeg osmijeha

U Sv. Katarina Dental Centru, pacijenti nisu samo brojevi. Tamo dobivate osobni pristup i pažljivo planiranje terapije uz detaljnu dijagnostiku. Vrhunski stomatolozi vode terapiju od početka do kraja i uvijek su dostupni za vaša pitanja. Velika prednost je i u tome što se održava visoka kvaliteta usluge, što potvrđuju brojni zadovoljni pacijenti. Pacijenti su im uvijek na prvom mjestu, ne nude brze rješenja koja zanemaruju stručnost, već se posvećuju dugoročnom zdravlju vašeg osmijeha.

Što kada Vam nedostaje jedan ili više zubi?

Svi već znamo da zubni implantati nadomještaju zube koji nedostaju, ali bitna informacija je da u ovom Centru rade isključivo sa Straumann sustavom dentalnih implantata koji jamči kvalitetu i dugotrajnost te je najduže na tržištu i znanstveno je jedan od najbolje istraženih sustava. U modernoj stomatologiji temeljni zahtjev su želje i očekivanja pacijenta.

Ako trebate dentalni implantat za zamjenu prednjih zuba, a netko vam prezentira to kao jednostavno, brzo i relativno jeftino potreban je određeni oprez. Uspješna rehabilitacija dentalnim implantatima nije laka, brza niti jeftina stoga zahtjeva visoku stručnost stomatologa, ali i suradnju pacijenata kako bi se ostvarila sva pacijentova očekivanja i postigla harmonija „umjetnog zuba“ s preostalim prirodnim zubima.

ALL-ON-4 i ALL-ON-6 zubni implantati

Jeste li znali da možete transformirati osmijeh bezbolno i u jednom zahvatu? “ALL-ON-4” označava četiri implantata, dok “ALL-ON-6” označava šest implantata koji nose niz od 10 do 14 zuba te nadomještaju zube.

Radi se o fiksnom protetskom nadomjestku (most na implantatima) koji ima ulogu rehabilitacije žvačnog sustava. Prednost ovog sustava je što kroz 24 sata pacijent koji je bio bezub dobiva privremene zube, a koji se nakon šest mjeseci zamjene trajnim zubima. Bitno je napomenuti da navedeni tip implanto – protetskog rješenja nije „zlatni standard za sve pacijente” kako se marketinški prikazuje, nego zahtjeva detaljan probir kandidata, stoga u ovom dentalnom centru ne nude „svima i sve” nego se tek nakon detaljne analize vašeg problema indicira potreban zahvat i terapija.

Sv. Katarina Dental Centar
Dr. sc. Igor Smojver, dr. med. dent., specijalist oralne kirurgije

Imate izražen strah od stomatologa?

Stručni stomatolozi, u suradnji s anesteziolozima, koriste različite vrste anestezije kako bi smanjili bol i nelagodnost tijekom stomatoloških zahvata. Bez obzira na to je li vam potrebna lokalna anestezija ili sedacija, ovaj tim će pronaći najbolje rješenje za vas. Kod većih implantoloških zahvata poput ALL-ON-4 i ALL-ON-6 moguće je primijeniti monitoriranu intravensku analgo – sedaciju. Radi se o specijalnoj vrsti anestezije prilagođenoj upravo za dentalne zahvate u kojoj se lijekovi ubrizgavaju intravenskim putem.

Zubne krunice i mostovi

Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se bavi dijagnosticiranjem, planiranjem i izradom nadomjestaka za izgubljene zube. Protetski nadomjesci podrazumijevaju ljuskice, krunice, mostove, proteze ili fiksne radove na implantatima. Gubitkom prirodnih zuba, smanjuju se brojne životne funkcije poput žvakanja, govora te izgleda, stoga je izgubljene zube potrebno nadomjestiti. Kandidat za zubne krunice ste ako imate prekomjerno potrošene vlastite zube, liječene zube s velikim ispunima ili vama nedostaje jedan ili nekoliko zuba, ali s dovoljno preostalih zuba koji su strateški dobro raspoređeni kroz čeljust.

Sv. Katarina Dental Centar
Dr. sc. Ivan Katalinić, dr. med. dent.

Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice (veeners) su dio minimalno invazivne estetske stomatologije. Ljuskicama je moguće promijeniti oblik i boju zuba te dobiti savršen „holivudski“ osmijeh. Elegantno su rješenje za određene estetske probleme (blago nepravilan položaj zubi, istrošeni zubi i sitni zubi, tamni zubi i razdvojeni zubi – dijastema). Ljuskice ponekada mogu zamijeniti nošenje aparatića za zube te ispraviti sitne nepravilnosti u položaju zuba. Iskusni stomatolozi će nakon detaljnog pregleda i analize zagriza reći jesu li ljuskice za zube vaša idealna ili je prethodno nužno nositi neku vrstu aparatića za zube/rekonstruirati zagriz.

Sv. Katarina Dental Centar
Majda Plišić, univ. mag. dent. med., specijalist stomatološke protetike

Prozirni aparatići za zube (clear aligneri)

Clear aligneri su vrsta modernog mobilnog aparatića za zube. Napretkom tehnologije, prozirni aparatići danas mogu praktički sve što i fiksni aparatići, uz iznimku ispravljanja najtežih anomalija. Prije početka terapije na pregled dobijete tzv. vizualizaciju pomaka zuba, odnosno plan terapije „uživo“.

Aligner nosite 7-10 dana i samostalno mijenjate, dolaze u setovima te nije potrebno često ići u Sv. Katarina Dental Centar na kontrole. Aligneri se u odnosu na klasične fiksne aparatiće puno manje vide, ne smetaju govoru, higijena se održava puno lakše, nema žuljanja i grebanja koje uzrokuju žice i bravice, a pritisak na zube je puno blaži. Za razliku od fiksnog aparatića, prozirni aparatić za zube se skida prilikom jela, a ostatak dana i noći mora biti na zubima kako rezultat ne bi izostao.

Znate li za ClearCorrect – jednostavnu i cijenom pristupačnu metodu ispravljanja zubi?

Radi se o prozirnom aparatiću Straumann grupe, švicarske tvrtke prepoznate po kvaliteti, preciznosti i inovacijama, a ponajviše poznate kao globalni lider u implantologiji, čije implantate i koriste u svakodnevnom radu. Protokol za ClearCorrect je isti kao i kod ostalih prozirnih aparatića – dijagnostika i dogovor s pacijentom, uzimanje otisaka, dizajn terapije, vizualizacija, predaja alignera, nošenje i retencija.
Posjetite Sv. Katarina Dental Centar i otkrijte kako možete unaprijediti vaše oralno zdravlje na najvišoj razini. Za sva pitanja, savjete i dogovor termina besplatnog prvog pregleda možete izravno pitati tim Specijalne bolnice Sv. Katarina, putem njihove web stranice na linku.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori