Najbolji SPF proizvodi u spreju koji su idealni za masnu kožu lica

Najbolji SPF proizvodi u spreju koji su
idealni za masnu kožu lica

Kada govorimo o njezi kože lica, možemo primijetiti kako se posljednjih par godina promijenio naglasak za skincare rutinu. Naime, zbog posljedica ubrzanog života i nečistoće zraka, naša koža je konstantno izložena raznim prljavštinama. Prvi korak u njezi kože lica bi svakako trebalo biti čišćenje. Nakon čišćenja, slijedi nanošenje seruma i hidratantne kreme. No, ne smijemo zaboraviti ni područje oko očiju da bi sveukupni dojam bio učinkovit. Ako se svakodnevno držite ove rutine, ne biste trebali imati probleme. No, u rutinu je obavezno ubaciti proizvode sa zaštitnim SPF faktorom, osobito kada krenu toplija vremena.

Kožu lica je potrebno ispravno zaštiti od sunca

Stalno nas se upozorava da zaštitimo našu kožu od sunca – nije riječ o upozorenjima estetskog tipa, već medicinskim upozorenjima koje zaista treba ozbiljno shvatiti. Pretjerano izlaganje suncu šteti našoj koži dugoročno, a SPF faktor je potrebno koristiti i zimi, ako je sunčan dan. Tržište je zasićeno raznim proizvodima sa zaštitnim faktorom, ali u moru izbora potrebno je pronaći onaj koji nam najbolje odgovara. Zaštitni faktor nema postojanost tijekom cijelog dana, već ga je potrebno obnavljati. Ovo je osobito izazovno za one koji koriste make up jer nije preporuka na nečistu kožu stavljati dodatne preparate. Osim toga, kreme koje sadrže faktor su često teške teksture i ne odgovaraju masnom, a ni mješovitom tipu kože. Pomoću njih zaštitimo našu kožu, ali začepimo pore i izazovemo nered na koži u obliku akni ili iritacija.

Proizvodi koje će vaša koža obožavati

Proizvodi koji su se pokazali odličnim rješenjem za ovakav tip kože su sprejevi sa zaštitnom faktorom. Riječ je o spreju u obliku vodice koji je potrebno nasprejati na lice. Kako bi ovaj proizvod bio djelotvoran, potrebno ga je nanijeti pola sata prije izlaska iz prostora. Faktor se treba obnavljati pa je u tom smislu sprej vrlo zahvalan jer ga možemo koristiti i preko šminke. Riječ je o odličnom rješenju za sve tipove masne i mješovite kože, a idealna je opcija i za plažu. No, kada smo na plaži direktno izloženi jakom suncu, potrebno je biti oprezan i prije spreja nanijeti i kremu. U nastavku možete pogledate najbolje sprejeve za lice koje će vaša koža obožavati.

Avène Sun Sensitive
Biotherm Brume Solaire Dry Touch
Dior Bronze Beautifying Protective
Douglas Sun Dry Touch Mist SPF 30
La Roche-Posay Anthelios SPF 50
Pupa Spray Solaire

Foto: Instagram, Douglas, Notino

Učitati još
Zatvori