Umjesto treninga koji traje satima, 20 minuta je sve što vam treba

Umjesto treninga koji traje satima, 20
minuta je sve što vam treba

Kada je riječ o vježbanju i redovitom treniranju, jedan od najčešćih izgovora koji se mogu čuti je: ”Nemam vremena”. I zaista, danas istovremeno balansiramo između poslovnih i privatnih obveza, želimo stići sve, a često ne stignemo ništa. „U doba kada nam je vrijeme postalo najvrijedniji resurs, vrijedniji od novca, želimo sve nadohvat ruke, brzo i praktično. Potrebno nam je brzo ispunjenje usluge, bilo da je riječ o dostavi hrane, naručivanju prijevoza i, zapravo, rješavanju bilo koje obveze na koju ne želimo potrošiti puno svog dragocjenog slobodnog vremena“, ističe Zorica Šimić, vlasnica boutique fitness studija, s tehnologijom EMS treninga koji su napravili revoluciju u fitness industriji u preko 40 zemalja.

Ipak, za tjelovježbu ne možemo smisliti kraći put. Ako želimo vidjeti i osjetiti rezultate, potrebno je paziti na pravilnu prehranu te uložiti određeno vrijeme, puno truda i znoja. No, što ako postoji rješenje koje će uz taj veliki trud i odricanje, zaista donijeti dobre rezultate i to u relativno kraćem roku i uz manje izdvojenog vremena po treningu? Upravo je to moguće uz inovativne SpeedFit EMS treninge!

Što je EMS trening?

EMS trening je funkcionalni trening baziran na elektrostimulaciji mišića (EMS) pomoću visoko sofisticirane tehnologije. Možda zvuči komplicirano, no zapravo je prilično jednostavno. Revolucionarni uređaj, kroz elektrode na posebno dizajniranoj odjeći za vježbanje, šalje električne impulse koji potiču jaču kontrakciju svih skupina mišića. Potiču kontrakciju čak i onih mišića koji se uobičajenim treninzima teže aktiviraju. S obzirom na to da naše tijelo svakodnevno proizvodi takve bio-električne impulse da bi mišići napravili pokret, EMS uređaj zapravo samo oponaša i pojačava takve impulse. To trening čini visoko intenzivnim i jako učinkovitim.

Postoje razni programi treninga ovisno o individualnim ciljevima, a vježbe se uglavnom izvode vlastitom težinom. Tako se minimizira rizik od ozljede. Na svakom treningu prisutan je osobni trener koji kontrolira razinu elektrostimulacije i pruža personalizirani pristup. Treninzi se odvijaju u moderno uređenom studiju bez gužve. Tako da nitko i ništa neće ometati ni vas, ni vašeg trenera i ni vaš super efikasni trening.

Jedan SpeedFit EMS trening traje samo 20 minuta i dovoljno je trenirati jednom tjedno za optimalne rezultate te maksimalno 2 puta tjedno za bolji i brži efekt. Prve promjene na vašem tijelu primijetit ćete već nakon 4-6 treninga. Upravo ga to čini posebnim i idealnim za sve one koji nemaju vremena, a takvih nas ima puno, zar ne?

Zašto baš SpeedFit, a ne uobičajeni trening?

Osim što možete zamijeniti nekoliko treninga tjedno s jednim do dva visoko funkcionalna treninga od 20 minuta, SpeedFit EMS trening pruža vam višestruke benefite. U jednom treningu od 20 minuta možete aktivirati čak 90 posto svojih mišića. Uz to, možete potrošiti gotovo 500 kcal, ubrzati metabolizam te postići tzv. fat-burning efekt koji traje čak i do 72 sata nakon treninga, povećati fleksibilnost i mobilnost, cirkulaciju te potaknuti smanjenje celulita. EMS trening vrlo pozitivno djeluje na smanjenje bolova u leđima te držanje, najvećim problemom uzrokovanim današnjim sjedilačkim načinom života. Uz sve to, EMS trening tako mogu prakticirati sve dobne skupine s obzirom da zbog posebnog načina vježbanja i stimulacije nema dodatnog opterećenja na zglobove.

„U SpeedFit-u rezultati su jednako važni našem timu kao i našim klijentima. Uz značajnu uštedu vremena klijentima želimo pokazati da su rezultati SpeedFit treninga zaista vidljivi, pa se stoga svakom klijentu napravi mjerenje sastava tijela uz praktični upload podataka na aplikaciju na klijentovom mobitelu, tako da se putem grafova i analize može lako vidjeti koliko se smanjio postotak masnog tkiva, a koliko povećala mišićna masa, uz mnoge druge parametre koje vaga i aplikacija pružaju“, rekla je Zorica, naglašavajući da je praktičnost glavna vodilja. Stoga je klijentima na raspolaganju i aplikacija za rezervaciju, otkazivanje i pomicanje treninga, kako bi bili što fleksibilniji.

Bitno je naglasiti da čarobnog štapića nema i dugoročni rezultati mogu se dobiti samo uz kontinuirane treninge i pravilnu prehranu. Kao i uvijek kada je riječ o vježbanju, možemo ponoviti uzrečicu: ”No pain, no gain”, ali uz SpeedFit s manje utrošenog vremena možete uistinu vidjeti plodove svog truda.

Za sve dodatne informacije o EMS treninzima i inovativnom SpeedFit fitness studiju na zagrebačkim Vrbanima, na adresi Rudeška cesta 234, uključujući cijenu i programe, posjetite SpeedFit.hr. Tamo možete dogovoriti i besplatni prvi trening ili rezervirati svoje termine treninga!

Foto: Pexels, SpeedFit

Učitati još
Zatvori