Jedina 3 sastojka koja vam zapravo trebaju u vašoj skincare rutini

Jedina 3 sastojka koja vam zapravo
trebaju u vašoj skincare rutini

Kad se radi o kupovini proizvoda za njegu kože, vrlo lako i vrlo brzo nam sve može postati previše. Postoji velika količina različitih proizvoda za njegu kože koji obećavaju da će nam omogućiti iste rezultate. Stoga je ponekad uistinu teško donijeti odluku. No, prije nego što dođete do faze odabira proizvoda, jedna od najzbunjujućijih stvari može biti pokušaj dešifriranja toga kakav je proizvod uopće potreban vašoj koži. Znamo da je koža svake osobe drugačija, stoga ima smisla kad vam netko kaže da skincare rutina svakog pojedinca treba biti drugačija – i to uglavnom nije pogrešno.

Različite karakteristike kože znače da neki ljudi zahtijevaju različite jačine aktivnih sastojaka, no stručnjaci tvrde da bi doista svaka osoba trebala imati ova tri sastojka u svojoj rutini. Složene rutine za njegu kože i miješanje više aktivnih sastojaka može dovesti do iritacija, stoga je pametni odabir proizvoda ključan. Pa, koja su točno ta tri sastojka koja bismo trebali imati u svojoj skincare rutini? Osnova svake dobre rutine za njegu kože trebala bi obuhvaćati antioksidanse, kremu za zaštitu od sunca te retinol. U nastavku doznajte detalje.

Antioksidans ili vitamin C za sjaj i zdravlje kože

Vitamin C je jedan od najboljih aktivnih sastojaka za njegu kože na svijetu. On je bogat antioksidansima i jedan je od rijetkih sastojaka koji stvarno mogu promijeniti izgled kože. Postoje različiti oblici vitamina C, a najčišća i najučinkovitija je askorbinska kiselina. Međutim, ona je najmanje stabilna. To znači da oksidira kad je izložena svjetlu, što koži može nanijeti veću štetu. Postoji i niz derivata vitamina C, poput askorbil fosfata i natrij askorbil fosfata. Radi se o dva stabilnija, no manje učinkovita oblika vitamina C. Usprkos tome, ako postoji neki sastojak koji će vam pružiti onaj neuhvatljivi sjaj, to je vitamin C. Najbolje ga je koristiti u jutarnjim satima, no nemojte nakon njega zaboraviti nanijeti kremu za zaštitnim faktorom. U nastavku nađite nekoliko top proizvoda koji sadrže vitamin C.

Clinique Fresh Pressed™ 7-Day System With Pure Vitamin C
Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate
Drunk Elephant C-Firma Day Serum

Skincare rutina bez retinola je nezamisliva

Retinol je vrlo brzo postao jedan od najpopularnijih sastojaka za njegu kože u svijetu. Nekad se bilo potrebno malo više potruditi kako biste pronašli dobar proizvod s retinolom, no sada ih ima svugdje. Od vrhunskih, luksuznih krema do pristupačnih seruma – nikad nije bilo lakše uvrstiti retinol u svoju skincare rutinu. No, što on točno čini? Retinol izjednačava neravnomjeran ten i briše nesavršenosti, smanjuje velike pore, popravlja grubu teksturu i odličan je anti-age sastojak. Poznat kao jedan od najučinkovitijih sastojaka u njezi kože, retinol ima nevjerojatne moći obnavljanja. Međutim, često se preporučuje napraviti patch test kako biste provjerili razinu tolerancije na koži. Započnite s upotrebom retinola samo nekoliko dana u tjednu, pogotovo ako se radi o proizvodu s većom koncentracijom sastojaka. Isto tako, najbolje bi ga bilo koristiti prije spavanja, pogotovo ako u jutarnjim satima koristite vitamin C. Naime, ova se dva sastojka ne bi smjela miješati jer se međusobno poništavaju. U nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih proizvoda s retinolom.

Sunday Riley A+ High-Dose Retinoid Serum
Dermalogica Retinol Clearing Oil
Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

SPF za neizostavnu zaštitu

Već svi znamo da je svakodnevno potrebno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom. Oštećenja od sunca modu uistinu naštetiti cjelokupnom izgledu i zdravlju vaše kože. Kako biste izbjegli pojavu hiperpigmentacije, finih linija i bora te suhoću kože i mnoge druge ozbiljnije probleme, svakodnevna primjena SPF-a je obavezna. Možda nemate najbolje iskustvo s proizvodima sa zaštitnim faktorom s obzirom na formule koje su nekad ostavljale one neugledne masne tragove na koži. Međutim, nove i inovativne formule znače da je danas vrlo lako naći kremu sa zaštitnim faktorom koja se neprimjetno nanosi na kožu. U nastavku donosimo nekoliko primjera.

Dermalogica Invisible Physical Defense SPF30
Omorovicza UV Mineral Shield SPF30
Repechage Mineral Face Shield mineralna zaštita lica

Foto: Instagram, Douglas, Kiehl’s, Cult Beauty, Dermalogica, Dermacare, WOW Junkie

Učitati još
Zatvori