Uz ove savjete stručnjaka možete uspješno same skratiti svoje šiške kod kuće

Uz ove savjete stručnjaka možete uspješno same skratiti svoje šiške kod kuće

https://www.instagram.com/p/B6qflnUnwRB/?utm_source=ig_web_copy_link

Često je neobjašnjiva dosada savršeno prihvatljiv razlog za novu frizuru. Ne možete reći točno zašto, ali želite promjenu, možda novi oblik šiški, kraće šiške ili lob koji klizi po vašim ramenima? U uobičajenim okolnostima bi mogle rezervirati termin kod svog frizera. Međutim, s obzirom na činjenicu da su saloni zatvoreni do daljnjega kako bi se usporilo širenje koronavirusa, vaši najdraži frizeri su, nažalost, trenutačno nedostupni.

Možda vam je trenutno poprilično dosadno kod kuće i zbog toga ste zastrašujuće svjesne toga da vaše šiške mjesecima nisu vidjele škare. Možda čak i razmišljate o tome da ih same skratite? Međutim, prije nego što to učinite, morate znati da je važno s njima postupati oprezno. Da bi vam pomogli u tome, stručnjaci su s vama podijelili detaljni vodič za DIY šiške.

Isprva, pokušajte pričekati…

Ne možemo razgovarati o skraćivanju šiški kod kuće bez da prvo odgovorimo na jedno važno pitanje: Trebate li zaista skratiti svoje šiške? Stručnjaci kažu da isprva radije pričekate ako je to ikako moguće. Ovo nije pravo vrijeme za panično šišanje. Mogle biste samo uzaludno završiti na telefonu sa svojom mamom ili prijateljicom, u suzama zbog neurednih i neravnih šiški. Najbolje je pričekati dok ne budete u mogućnosti posjetiti profesionalca. U međuvremenu ih počešljajte u stranu ili zakopčajte s kopčicom. To vam je dobra prilika da se poigrate s priborom za kosu.

https://www.instagram.com/p/B8RfwhqHd4L/?utm_source=ig_web_copy_link

Ako morate rezati, koristite odgovarajuće škare…

Ako ne možete dočekati da skratite šiške kod profesionalca, obavezno pronađite par oštrih škara, oštrog vrha. Stručnjaci preporučuju da naručite novi par škara za kosu, one s vrlo oštrim, tankim vrhom. Ako se ipak želite probati snaći s onim što imate oko kuće, stilisti preporučuju par škara za uređivanje, doslovno, bilo čega. Mogle biste upotrijebiti škare za šišanje obrva, škare za obrezivanje brade ili čak malene škare za kutikule koje možete naći u setovima za manikuru. Što su manje oštrice, to je manja vjerojatnost pogreške. Što god napravile, nemojte koristiti kuhinjske ili uredske škare.

Nemojte prethodno močiti kosu…

Mokra kosa će biti kraća kad se osuši. Stoga, ako ošišate šiške dok su vlažne, jednom kad vam kosa bude posve suha, vjerojatno ćete završiti s kraćim rezultatom nego što ste planirale. Iz tog razloga, najbolje je šišati šiške dok je kosa potpuno suha. Također, probajte na potezati šiške previše kako ne bi odrezale više nego što biste zapravo željele. Stručnjaci preporučuju prethodno feniranje šiški sušilom za kosu, onako kako ih i inače oblikujete, jer ćete na taj način također smanjiti rizik od neugodnih iznenađenja na kraju.

https://www.instagram.com/p/B7TrD8fHmRU/?utm_source=ig_web_copy_link

Šišajte dio po dio…

Jednom kad nabavite oštre škare i isfenirate šiške, kopčom pričvrstite ostatak kose kako vam ne bi smetala. Nakon toga trebate skupiti svoje šiške i podijeliti ih na pola, ali vodoravno! Gornju polovicu s kopčom pričvrstite na vrh glave. Zatim počnite sa skraćivanjem donjeg sloja. Počnite rezati u sredini, na mjestu gdje vam je razdjeljak, i polako se škarama krećite prema van. I tako opet na drugu stranu. Nakon što ste skratile donji sloj, raspustite gornji sloj, počešljajte ih zajedno i upotrijebite donji sloj kao vodič za rezanje gornjeg.

Okomito rezanje je najbolje za vaše šiške…

Najbolja tehnika skraćivanja šiški je tzv. point cutting, a ona uključuje rezanje prema vrhovima kose, za razliku od ravnog rezanja poprijeko. Point cutting je metoda šišanja prilikom koje škare držite okomito prema gore, te na taj način, malo po malo, režete šiške. Ova metoda vam omogućava da se riješite ispucalih vrhova i izbjegnete oštre linije. Imajte na umu da, budući da koristite oštre škare s kojima možda niste upoznate, vrlo je lako porezati samu sebe ili, primjerice, skratiti obrvu. Stoga budite vrlo oprezne. Krećite se mikro-pokretima i imajte na umu da je manje uvijek više.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori