Jeste li se ikad pitali zašto je važno gledati prema dolje tijekom šišanja?

Jeste li se ikad pitali zašto je važno
gledati prema dolje tijekom šišanja?

Šišanje je nešto što često uzimamo zdravo za gotovo, pogotovo ako se oduvijek samo šišamo na ravno – što može biti jednostavnije od toga, zar ne? Isto tako, kod frizera smo često naviknuti samo pratiti ono što nam oni govore, ali rijetko propitkujemo zašto nam to govore, nego se samo prilagodimo. Tako često moramo sjediti u potpunosti uspravno i glavu namještati točno onako kako im odgovara. No, jeste li se ikad zapitali zašto nam frizeri uvijek savjetuju da spustimo pogled i glavu prema dolje tijekom šišanja? To je jedan beauty trik bez kojeg naša kosa ne bi bila ista.

Šišanje neće biti uspješno ako ne primijenite ovaj trik

Brooke Udy Clark, inače poznata kao @brookethestylust na društvenim mrežama, podijelila je svoje stručno znanje u videu na TikToku. U njemu se vidi kako Brooke šiša klijenticu i objašnjava važnost ovog poteza. Kosa klijentice je vlažna i izgleda kao da je uredno i ravno ošišana. Međutim, tada ona nagne glavu prema dolje i Brooke prođe kroz nju češljem. Tako se otkriva još jedna ‘stepenica’ donjeg sloja kose koja je neravna i iskrivljena i koju treba skratiti kako bi kosa bila uistinu ravno ošišana. Upravo zato je potrebno uvijek gledati prema dolje tijekom šišanja.

Otkako je objavljen, ovaj video je prikupio više od 1,8 milijuna pregleda, 91.000 lajkova i na stotine komentara prosvijetljenih followera. Jedni tvrde da se oduvijek pitaju zašto je tome tako, dok su drugi konačno saznali zašto nikako nisu uspijevali sestru, mamu, kćer ili prijateljicu ošišati u potpunosti ravno. No, postoji i treća kategorija ljudi koji su izrazili nelagodu zbog toga što ih frizeri zapravo nikada nisu tražili da to naprave. Odmah su počeli propitkivati kvalitetu svoje frizure. Idući put kad frizer od vas zatraži da gledate prema dolje, znat ćete da je to s dobrim razlogom.

Foto: Pexels, TikTok

Učitati još
Zatvori