Simona Antonović: Kako spriječiti nakupljanje korektora?

Simona Antonović: Kako spriječiti
nakupljanje korektora?

Najčešće eksperimentiramo s korektorima i uvijek smo u potrazi za onim pravim koji će nas učiniti odmornijima, svježijima i mlađima, ali kako ih zadržati na mjestu?

Svi možemo izgledati magično s malo korektora na strateškim mjestima. Magija dolazi u malim posudicama, tubicama i količinama i ponekad ima svojih nedostataka. Nanesete ga na željeno mjesto, izgledate super, izađete van i korektor je skliznuo, uvukao se u borice ili jednostavno nestao. Nekoliko koraka pomoći će ga fiksirati i učiniti dugotrajnijim, a ne treba u konačnici niti previše brinuti o tome jer ga uvijek možete blendati prstima.

A post shared by Isobel Rose (@isobelrose27) on

Make up neće izgledati dobro ako se nanosi na suhu i nenjegovanu kožu, što se posebice ističe na području oko očiju. Koža okoloočnog područja nema prirodne mehanizme vlaženja, stoga uvelike ovisi o našim naporima i kvalitetnoj rutini njege lica koja sadrži i kremu za okoloočno područje. Hidratizirajte područje i imat ćete puno bolje rezultate. Kiehl’s Creamy Eye treatment Avocado je dobra opcija za hidrataciju područja. Male količine se brzo upijaju i čine kožu mekom i podatnom.

Kiehl's Creamy Eye Treatment with Avocado

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Strateško pozicioniranje je ključno. Okoloočno područje je najtamnije u unutarnjem kutu oka, stoga nanesite korektor u manjim količinama i stapajte prema vanjskom dijelu oka. Pravilo dobrog make upa je manje je više, stoga započnite s malom količinom i ako je potrebno dodajte postepeno više. Uvijek je lakše i jednostavnije dodati nego ukloniti. Izbjegavajte nanošenje korektora tik do trepavica, tu je koža najviše naborana i prvo je mjesto na kojem će se vidjeti nepravilnosti. Ako kojim slučajem nanesete previsoko, namočite higijenski štapić micelarnom otopinom, uklonite korektor i probajte ponovno.

Charlotte Tilbury The Retoucher

Charlotte Tilbury The Retoucher

Lagane i prozračne formule omogućit će vam lakše doziranje i manje će se uvlačiti u bore. Ako je pritom tekstura korektora hidratantna, taman između masnije emulzije koja sklizne prebrzo i suhog korektora koji se jako uvlači u bore, tim bolje. Stopit će se bolje s kožom, izgledat će prirodnije i lakše će se nadograditi. Charlotte Tilbury The Retoucher je jedan od omiljenih korektora brojnih vizažista.

Nanesite direktno iz ambalaže ili plosnatim kistom, zatim utapkajte prstima. Moja preporuka je da uvijek tapkate prstima jer ćete prenijeti toplinu potrebnu za stapanje korektora s kožom.

Laura Mercier Secret Brightening Powder

Laura Mercier Secret Brightening Powder

Transparentni puderi u prahu su najčešće fino i sitno mljeveni puderi koji nemaju boju, tako da se prilagođavaju svim tenovima i podtonovima. Nanose se na korektor kako bi spriječili njegovo uvlačenje u bore. Za najbolji efekt nanosite ih manjim ili malim mekim kistom. Jedan od najboljih transparentnih pudera na tržištu je Laura Mercier Secret Brightening Powder.

 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram, Laura Mercier, Charlotte Tilbury, Kiehl’s

Učitati još
Zatvori