Simona Antonović: Osnovni make up kistovi za novu sezonu

Simona Antonović: Osnovni make up
kistovi za novu sezonu

@cgrabowska

Povratak s godišnjeg odmora idealno je vrijeme za reorganizaciju make up kutka i nabavku novih kistova za šminkanje.

Evo nekoliko savjeta pri odabiru kistova. Prirodna dlaka je idealna za suhe proizvode poput rumenila, sjenila ili kompaktnih pudera, dok je umjetna dlaka (sintetička) savršena za kremaste teksture poput korektora, tekućih pudera, kremastih pudera, kremastih rumenila i slično. Sintetička dlaka upija daleko manje proizvoda, zato se koristi s kremastim i tekućim teksturama, a prirodna sa suhim teksturama.

@lenaherrrmann

Tekuće, mineralne i kremaste podloge možete nanositi gustim, kompaktnim i čvrstim kistovima koji će pokupiti proizvod, vezati na svoja mnogobrojna vlakna i pomoći u ujednačavanju tena u svega nekoliko poteza.

Kako ga koristiti? Nanesite malu količinu tekuće podloge na ruku (veličine lješnjaka); toplina tijela će puder lagano omekšati, te umočite kist u podlogu. Kistom nanosite podlogu od sredine lica prema vanjskim rubovima. Za samo nanošenje možete koristiti tehniku tapkanja, zatim dugim nježnim pokretima stopite podlogu s kožom. Potražite kist poput Fenty Beauty Full-Bodied Foundation Brush.

Fenty Beauty Full-Bodied Foundation Brush

Želite li nešto prirodniji i ujednačeniji izgled tekuće podloge, odaberite spužvicu poput Beauty Blendera. Koristi se vlažna i omogućava brzo stapanje s kožom.

Puderi u kamenu ili prahu najbolje se nanose velikim, mekim i oblim kistovima s prirodnom dlakom. Isprobajte M.A.C 150 kist koji će ravnomjerno nanijeti svaki tanki sloj.

MAC 150 Synthetic Large Powder Brush

Kako ga koristiti? Umočite kist u puder i tapkajući prstom o kist uklonite višak proizvoda, nakon toga nanesite nježnim pokretima preko cijelog lica.

Velika sam ljubiteljica kremastih tekstura koje se lako nanose prstima, ali kada pričamo o rumenilima, velika većina žena se i dalje odlučuje za kompaktna rumenila. Kvalitetan odabir kista za rumenilo važan je za postizanje stopljenog izgleda rumenila, bez vidljivih grubih rubova. Isprobajte CHANEL Blush brush.

LES PINCEAUX DE CHANEL Blush Brush

Kako ga koristiti? Umočite kist u rumenilo i nanesite na jagodice obraza počevši od samog obraza prema vrhu uha.

Kod sjenila je važno razlikovati kistove za nanošenje i one za stapanje sjenila. Mali, čvrsti, spljošteni kist prirodnih vlakana služi za nanošenje sjenila preko cijelog kapka. Isprobajte NARS #49.

Kako ga koristiti? Umočite kist u sjenilo i nježnim pokretnom nanesite na kapak, od unutrašnjosti oka prema vanjskim rubovima.

NARS #49 Wet/Dry Eyeshadow Brush

Kist za stapanje sjenila (blendanje) – nježne meke prirodne dlake, lagano zaobljen na vrhu. Savršen za definiranje pregiba kapka i stapanje sjenila. Isprobajte Charlotte Tilbury Eye Blender Brush.

Kako ga koristiti? Umočite vrh kista u sjenilo i nanosite od vanjskog kuta oka prema unutra kroz pregib oka.

Charlotte Tilbury Eye Blender Brush

Savjet za kraj – održavanje kistova

Kistove obavezno perite redovito, jednom tjedno. S malo pranja, dezinficiranja i pravilnog sušenja investicija će trajati duže. Koristite čistač za pranje kistova na dnevnoj bazi. Pošpricajte maramicu sredstvom za pranje i kružnim pokretima odstranite nečistoće i šminku s kista. Dubinski ih operite nježnim šamponom za kosu. Pustite da se osuše polegnuti na ručniku ili im vrh okrenite prema dolje tako da se voda cijedi prema van. 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Učitati još
Zatvori