Simona Antonović: Top 5 organskih maski za lice

Simona Antonović: Top 5
organskih maski za lice

Maske za lice opuštajući su dio rutine njege lica, pružaju osjećaj luksuza na koži, opuštaju mirisima i čine kožu božanstvenom no, imate li prilikom kupovine na umu i njihov sastav?

Nažalost, mnogi proizvodi za njegu kože pune su sintetičkih sastojaka koji se koriste za miris, boju i očuvanje proizvoda. Često čine više štete nego dobroga, ostavljajući vašu kožu suhom i beživotnom. Ako ćete uživati pola sata u opuštajućem ritualu, najbolje je izvući najviše što možete iz proizvoda i odabrati organske maske za lice proizvedene od sastojaka uzgojenih bez upotrebe umjetnih gnojiva i pesticida.

Za popravljanje teksture kože:

 

Tata Harper Resurfacing Mask

Tata Harper Resurfacing mask

Ova prirodna maska djeluje poput tradicionalne kiseline i trenutnačno popravlja teksturu kože i vraća joj prirodni sjaj. Sadrži enzime šipka, čime se utječe na smanjenje veličine pora, te bijele vrbe kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Zvuči jako, ali zapravo je vrlo nježna mase koja potiče prirodnu obnovu stanica.

Za dubinsko čišćenje kože:

 

May Lindstrom Skin The Problem Solver

May Lindstrom skin The problem solver

Počinje kao prah (mješavina sirovog kakaa, ugljena bambusa, hranjivih tvari i začina), a djeluje tek kada se pomiješa sa vodom. Pretvara se u laganu pjenicu koja umanjuje izgled akni, umanjuje upale, potiče cirkulaciju i vidljivo zateže pore. Pjena se spravlja u posebno dizajniranoj posudici ali možete to učiniti i na dlanu.

Za dubinsku hidrataciju:

Andalou Naturals 1000 Roses Resewater Mask

Andalou Naturals 1000 Roses Resewater Mask

Korištenjem znanstvenih otkrića o voćnim matičnim stanicama, ova će maska obnoviti, popraviti i hidratirati kožu, uglavnom pomoću esencija ruže, koja je već godinama poznata kao hidratantna i anti-age komponenta proizvoda. Koristeći sve ne-GMO i veganske sastojke, ova maska miriše lagano cvjetnim mirisom, dubinski hidrira kožu i ostavlja ju sjajnom i podatnom.

Za detoksikaciju kože:

Province Apothecary Detoxifying + Clarifying Clay Mask

Province Apothecary  Detoxifying + Clarifying Clay Mask

Kanadski proizvod kombinira nabolje iz Kanade – javorov sirup i glinu s glečera! Osim što je ukusan, javorov sirup mineralizira kožu i neutralizira slobodne radikale. Glina radi detoksikaciju i učvršćuje kožu, a alge će ju hraniti.

Za učvršćivanje kože:

Ginseng Collagen Boost Mask

100% Pure Ginseng Collagen Boost Mask

Sheet maska odlična je za ublažavanje znakova starenja i poboljšava proizvodnju kolagena koji je zadužen za elastičnost kože. Gel se sastoji od 95% organske aloe vode, što dozvoljava da se aktivni sastojci apsorbiraju izravno u kožu. Podiže, tonira i dubinski hidratizira te priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda koji dolaze nakon maske.

 

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram, PR

Učitati još
Zatvori