Simona Antonović: Multifunkcionalne proljetne hidratantne kreme

Simona Antonović: Multifunkcionalne
proljetne hidratantne kreme

Proljetne temperature nisu intenzivne, ali traže zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka.

Unatoč tome što nam nakon duge i sive zime godi toplina sunčanih zraka na koži, dugo i kontinuirano izlaganje sunčevoj svjetlosti bez odgovarajuće zaštite može dovesti do oštećenja kože. Prva oštećenja kože koja postanu vidljiva su zapravo znakovi starenja poput raznih diskoloracija, mrlja i bora.

Kako je i u ovom slučaju bolje spriječiti nego liječiti, prilikom odabira hidratantne dnevne kreme sa SPF-om, uvijek odaberite onu koja ima širok spektar, jer pomaže u zaštiti od UVA i UVB zraka. UVA zrake su one koje uzrokuju oštećenje i starenje kože. Fotostarenje je proces u kojem dolazi do promjene strukture elastičnih i kolagenskih vlakana, radi čega koža gubi na tonusu i podliježe ovješenosti i gubitku čvrstoće. Može doći i do alergijskih reakcija na sunce, raznih poremećaja u pigmentaciji i u ekstremnim slučajevima, razvoja raka kože. UVB zrake čine 5 % UV zračenja koje dopire do nas. Visokoenergetske su i prolaze kroz epidermu i odgovorne su za preplanulost, ali i za opekline, alergijske reakcije i rak kože.

Danas pored štetnih UVA i UVB zraka moramo razmišljati i o brojim drugim vanjskim utjecajima koji isto tako negativno utječu na kožu. To se posebice odnosi na polutante iz zraka, protiv kojih se potrebno boriti antioksidansima koji stabiliziraju radikale u koži i umanjuju oštećenja.

Kombinacijom proizvoda za zaštitu kože možemo zaokružiti svakodnevnu rutinu njege kože lica, ali s modernim, multifunkcionalnim teksturama moguće je imati cjelokupnu zaštitu u samo jednom proizvodu.

Dermalogica Prisma Protect SPF30 multifunkcionalna je dnevna krema koja pruža UV zaštitu širokog spektra. Ova krema iz budućnosti ima inteligentnu dron tehnologiju koja pretvara vidljivu svjetlost u staničnu energiju. Pametni dronovi su prijenosnici koji fotoosjetljivi sastojak dovode do željenih stanica – fibroblasta. Time se povećava proizvodnja kolagena, što u konačnici rezultira povećanjem gustoće kože i vraćanjem njenog zdravog i svježeg izgleda.

Glossier Daily Invisible shield sunscreen SPF35 ima čistu gel formulaciju, punu aktivnih mikrokapsula koje se odmah upijaju u kožu. Pomaže u sprječavanju oštećenja od sunca i raka kože, ali radi i na neutralizaciji štetnih slobodnih radikala. Aktivne mikrokapsule male su sfere prepune UVA i UVB filtera. Hidratacija u kremi dolazi od vode, kompleks antioksidansa snažna je mješavina vitamina E, brokule i ekstrakta lišća aloe vere, dok fermentirani kvasac i biljni ekstrakti na površini kože čine prozračni sloj koji sprječava prodor onečišćenja.

SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF 30 pruža visoku zaštitu širokog spektra od fotostarenja. Formuliran s HyperBright kompleksom, pomaže smanjiti postojeće smeđe mrlje i spriječiti pojavu buduće UV-inducirane pigmentacije. Lagana hidratantna fomulacija pomaže u cjelodnevnom vlaženju kože, održavanju tonusa kože i borbi protiv vidljivih znakova starenja.

 

Foto: Instagram
Učitati još
Zatvori