Simona Antonović: Mali trikovi za najbolje make up rezultate

Simona Antonović: Mali trikovi za
najbolje make up rezultate

Ekspertiza pripreme kože i cijelog make up rituala nije rezervirana samo za pojavljivanje na crvenom tepihu i eventima. Ovo su jednostavni i učinkoviti trikovi radi kojih će vaš svakodnevni make up izgledati glamurozno.

Neprestano govorim kako je najvažniji korak kvalitetnog make upa izgled i stanje kože. Svaka podloga zajedno s ostatkom šminke izgleda najbolje na njegovanoj i hidratiziranoj koži. Za brzinsku i intenzivnu dozu hidratacije izaberite sheet maske koje će u kratkom vremenu dati koži veliku količinu hrane i vlage. Serazena Biocollagen Facial maska učinit će kožu mekom, podatnom i hidratiziranom čime će umanjiti manje bore i suhe dijelove.

Korištenje proizvoda koji će naglasiti prirodne konture lica i osvježiti ten je pola posla kod nanošenja make upa. Redovito masiranje lica kao i lagana masaža lica prije nanošenja šminke, potaknut će cirkulaciju i umanjiti naotečene i napuhnute dijelove lica. Preporučam da u svoju svakodnevnu rutinu ubacite i hijaluronski serum koji će privući vlagu u kožu lica. Primjerice, Novexpert Booster serum s hijaluronskom kiselinomNakon nanošenja hijaluronskog seruma obavezno nanesite i njegujuću kremu za lice ili ih pomiješajte i nanesite neposredno prije nanošenja podloge.

Prekrivanje neželjenih bubuljica i nepravilnosti te hiperpigmentacije možete odraditi jednim korektorom, ali predlažem da potražite nekoliko različitih konzistencija korektora za prekrivanje određenih problema. Preporučljivo za sve one koji nemaju problematičnu kožu već je i korištenje samog korektora dovoljno da lice izgleda svježe i odmorno. Kremasti korektori dobro prekrivaju bubuljice i sitne nepravilnosti poput hiperpigmentacije. Tekuće teksture idealne su za mjesta gdje je koža tanja, poput okoloočnog područja. Više o raznim vrstama korektora i aplikaciji potražite u ovom tekstu.

Rumenilo možete nositi na obrazima, ali i na kapcima. Malu količinu rumenila nanesite mekim kistom za blendanje i nanesite preko cijelog kapka, blendajući lagano prema vanjskim rubovima oka.

Kremasta rumenila možete nanijeti prstima i tako smanjiti broj stvari koje morate imati u kozmetičkoj torbici. Dodatna prednost kremastih rumenila je prirodnije stapanje s kožom i zdraviji izgled kože. Svakako isprobajte Bobbi Brown kremasta rumenila koji su pravi mali multitaskeri jer ih možete koristiti za obraze i usne.

 

Više na www.simonantonovic.com

Foto: Bobbi Brown, Instagram

Učitati još
Zatvori