Simona Antonović: Kako odabrati idealnu nijansu tekućeg pudera

Simona Antonović: Kako odabrati
idealnu nijansu tekućeg pudera

Ovisno o danu, raspoloženju i prilici, ponekad poželimo nositi mat, a ponekad sjajne tekuće podloge i pudere. Kako god bilo, svaki put je potrebno i važno odabrati pravu nijansu koja savršeno odgovara tenu.

Odaberete li svjetliju ili tamniju nijansu tekuće podloge, biti će jasno vidljiva i primjetna razlika između nje i prirodne boje vašeg tena. Razlika u nijansama najviše se vidi na prijelazu s lica na vrat, na ušima pa čak i stražnjoj strani vrata ako nosite visoko podignutu kosu. Spas tijekom hladnijih dana bilo je nošenje dolčevite, ali s dolaskom toplijeg vremena to više nije opcija.

Utvrdite svoj podton kože

Jednostavan test koji možete napraviti otkrit će vam spadate li u skupinu osoba koje imaju topli ili hladni podton. Ako vidite jasne primjese nježno roza boje, onda imate hladni podton kože, a izraženi žuti tonovi ukazuju na topliji ten.

Još jedan način otkrivanja svog podtona je gledanje vena na zapešćima. Ako su uglavnom plave ili ljubičaste, spadate u hladni podton, ako su više zelenkasto-žute boje, imate topli podton, ali ako vaše vene izgledaju kao mješavina zelene, plave, žute i ljubičaste boje, vaš podton je neutralan. Stoji li vam bolje zlatni ili srebrni nakit? Zlatno se više slaže s toplim podtonom, dok srebrni nakit pristaje hladnijem podtonu.

Kupovina tekućeg pudera

Prilikom kupovine tekućeg pudera, usporedite tri najbliže nijanse podloge za koju smatrate da vam najbolje odgovara na vašoj čeljusti. Zapamtite, tekuća podloga se ne bi trebala vidjeti na vašoj koži – želite da vaš ten izgleda prirodno, stopljeno i kao da ne nosite tekuću podlogu.

S dolaskom toplijih dana i ljeta, naš ten postaje preplanuo i tamniji nego zimi. Ako se volite sunčati imajte na umu da nijansa podloge mora odgovarati nijansi ostatka tijela. Vrlo vjerojatno će vam trebati dvije različite nijanse, jedna ljetna i druga zimska, tako da tekuće podloge kupujte kada ste potpuno potamnili i kada ste najsvjetliji, odnosno, fokusirajte se na nijanse koje će vam odgovarati većinu vremena.

Probajte isprobati nijanse na danjem svijetlu ili u primjereno osvjetljenim prostorijama, kako biste doista prepoznali svoju idealnu nijansu. Mučite li se s nanošenjem i izgledom tekuće podloge, napisala sam i nekoliko savjeta o tome kako nanijeti puder kao profesionalac te koji alat pritom koristiti.

 

 Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori