Simona Antonović: Top 5 hidratantnih tonika za lice

Simona Antonović: Top 5
hidratantnih tonika za lice

Uvrštavanjem tonika u rutinu njege lica moguće je doskočiti problemu suhe i dehidrirane kože, proširenih pora i disbalansa kože.

Tonik ima svoju svrhu koja je s vremenskim odmakom i korištenjem jasno vidljiva – regulira razine pH kože koje su često određene i ovisne o vodi iz slavine, kloru i mineralima, zatim umanjuje vidljive pore jer nježno i učinkovito uklanja nakupljena ulja u porama te nadoknađuje i izgubljenu vlagu u koži. Tonik je jedan od neizostavnih koraka i u intenzivnoj njezi lica, a više o samom procesu njege kože i intenzivnoj hidrataciji pronađite u nedavno objavljenom tekstu na ovom linku.

Pri samom vrhu liste proizvoda koji čine rutinu njege lica neka bude tonik koji sadrži hijaluronsku kiselinu, koja će dokazano svojim svojstvima pomoći u zadržavanju vlage u slojevima kože. Potpuno prirodnu hijaluronsku kiselinu sadrži Afrodita Professional CLEAN UP HYDRO TONIK Hyaluron, koji će pomoći pri uspostavljanju prirodne pH ravnoteže i pripremi za daljnje nanošenje proizvoda za njegu kože lica. Tako Hydro Tonik ne sadrži alkohol, parabene, parafine, silikone, a osvježavajući i nenametljivi miris dolazi od hipoalergenog parfema koji neće poremetiti ravnotežu kože. Ovo je odličan proizvod za početnike, ali i one koji već imaju ustaljene rutine njege lica.

Thayers Witch Hazel tonik od umirujuće aloe vere i autentičnog ružinog mirisa je postao neizostavan dio rutine brojnih žena diljem svijeta. Ružine latice su pune prirodnih ulja i šećera koji pomažu vratiti vlagu koži, umanjiti pore, kontrolirati proizvodnju ulja i lišiti kožu slobodnih radikala. Dodatak je i vitamin C koji ojačava kožu i potiče prirodnu proizvodnju kolagena.

Fresh Rose Facial Toner je jedan od poznatijih tonika. Ovo je još jedan proizvod koji sadrži ružine latice i njezine brojne benefite donosi u obliku tonika. Ujedno sadrži i hijaluronsku kiselinu čime dodatno pomaže u njezi kože. Miriše poput buketa ruža, ali se miris po nanošenju postepeno smanjuje i nestaje kako se tonik spaja s kožom.

Glow Recipe je svo zeleno povrće puno antioksidansa stavio u svoju formulaciju Green Tea Serum  tonika. Osvježavajuć miris dolazi od kelja, brokule i zelenog čaja, zajedno s hijaluronskom kiselinom. Tako je ovo tonik koji radi protuupalno, hrani koži i hidratizira ju. Namijenjen je za korištenje masnijoj i mješovitoj koži, ali itekako daje nužno potrebnu vlagu.

Za dodatnu zaštitu kože kao i stvaranje zaštitnog sloja na koži koji će umanjiti utjecaj vanjskih agresora je Mizon Intensive Skin Barrier Toner. Ova blaga formula tonika pogodna je za osjetljive tipove kože, jača kožu i sadrži male molekule hijaluronske kiseline koja se učinkovitije apsorbira u kožu kako bi sve ostale sastojke zadržala duboko u koži.

Foto: Instagram
Učitati još
Zatvori