Simona Antonović: Kako kreirati savršen dugotrajan make up za nadolazeće domjenke i partyje?

Simona Antonović: Kako kreirati savršen dugotrajan make up za nadolazeće domjenke i partyje?

@jennycipoletti

Vrijeme koje provedete nanoseći i usavršavajući šminku za izlazak previše je dragocjeno da bi sav taj trud u nekoliko sati nestao s  lica.

Zato je za vruće izlaske potrebno odabrati proizvode koji će trajati cijeli dan. Kada govorimo o dugotrajnim proizvoda, tada mahom govorimo o vodootpornim fomulacijama i teksturama koje se pri prvom znojenju neće micati niti rastopiti. Nekada je postojala bojazan kako su takve teksture teške i vidljive na licu, ali danas postoji nebrojeno brendova i proizvoda koji na licu izgledaju prirodno, baš poput druge kože.

U ovom slučaju obrve mogu biti prve na udaru. Ne želite da se presele južno ili da izgube formu, pa preporučam da koristite olovku za obrve kako biste definirali i ispunili obrve, zatim dugotrajni gel za obrve, preferabilno transparentni, kako bi ih fiksirali. Obožavam Anastasia Beverly Hills Brow wiz olovke za oči koje su dovoljno tanke za precizno nanošenje.

Također ostaju na mjestu tijekom dana, a za noćne izlaske im se može pripomoći s Eyeko Style & Define Brow Gel.

Podloga je ključna za dobar izgled kroz cijelu noć. Nije lako pronaći odgovarajuću podlogu koja će bez previše napora trajati i trajati, ali isprobajte Marc Jacobs Shameless tekuću podlogu koja će trajati do dugo u noć. Ima semi mat završnicu, jednostavno se stapa s kožom, ne sadrži ulja i daje srednje prekrivanje. Predlažem da je nanesete prstima, utapkate bockalicom, a zatim stopite make up spužvicom. Ovako ćete pomoći podlozi da se dobro primi za kožu i da izgleda prirodno.

Maskara mora biti postojana. Moguće je da se tijekom noći preslika na donji kapak i time upropasti sasvim dobru podlogu i da “panda” izgled. To se može izbjeći korištenjem vodootporne maskare poput CHANEL LE VOLUME DE CHANEL WATERPROOF maskarom. Daje intenzivan volumen i tamnu, crnu boju. Također ima sastojke koji pomažu u regeneraciji trepavica i uspješno se uklanja pomoću dvofaznih sredstava za uklanjanje šminke ili pomoću balzama za čišćenje lica.

CARGO Swimmables Water Resistant Blush i dalje je jedno od najpostojanijih rumenila na tržištu. Preživjet će duge noćne izlaske, kupanje pa čak i teretanu. Dolazi u kremastom, kompaktnom obliku, ali se u dodiru s kožim pretvara u gotovo semi-mat rumenilo. Moguće ga je nanositi pristima ili kistovima, ovisno o tome što vam je draže.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com
Foto: Instagram, Cargo Cosmetics, Chanel, Marc Jacobs, Look Fantastic

Učitati još
Zatvori