Savršeni serumi za njegu ruku koji ne ostavljaju masne tragove

Savršeni serumi za njegu ruku koji ne
ostavljaju masne tragove

Možda nekada nismo prali ruke onoliko često koliko smo trebali. No, pandemija nas je sve definitivno dovela u formu, zar ne? Budući da su naše ruke glavni faktor u prenošenju svih vrsta mikroorganizama u našem okruženju, čistoća i higijena važne su za smanjenje prijenosa virusa. No, kvaka je u tome da što smo marljiviji u pranju ruku, tim više ugrožavamo zaštitnu barijeru svoje kože. Znači da što više peremo ruke kako bismo spriječili infekciju, koža na rukama postaje sve više suha i ispucala. Time je ona osjetljivija na infekcije.

Kad je zaštitna barijera naše kože ugrožena, veći je rizik od drugih stanja kože koja se mogu spriječiti – poput nadražujućeg kontaktnog dermatitisa i drugih upalnih poremećaja kože. Njega kože ruku može biti zahtjevnija i od njege lica. Srećom, postoje mnogi proizvodi pored naših standardnih krema za ruke koji nam mogu pomoći, a serumi za ruke su jedni od njih. Za kvalitetnu njegu i zaštitu kože ruku bit će potrebna i određena skincare rutina.

Isprobajte skincare rutinu za svoje ruke

Stručnjaci naglašavaju da mnogi serumi za lice na koje se oslanjamo kako bi promovirali bržu izmjenu stanica, poput retinola, mogu sadržavati aktivne sastojke u koncentraciji koja je pregruba za naše ruke, kožicu i nokte. Štoviše, koža na našim rukama nije opremljena za samohidrataciju kao na drugim dijelovima tijela. Za razliku od kože lica, koža ruku ima manje uljnih žlijezda i lipida. To znači da su nam ruke prirodno suše jer nisu opremljene kao koža na našem licu.

Sad je savršeno vrijeme za to da započnemo jednostavnu, a učinkovitu rutinu za njegu ruku. Srećom, sastavljanje skincare rutine za ruke nakon pranja znatno je jednostavnije od složenih rutina koje smišljamo za svoje lice. Mogli biste isprobati ciljani serum za ruke kako biste koži dali koncentriranu dozu aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline za hidrataciju ili niacinamida za posvjetljivanje, prije zaključavanja vlage u kožu kremom za ruke. No, možete se odlučiti samo za kremu ili, ako ne podnosite masnu ili sklisku kožu, možete se opredijeliti za savršeno formulirani serum. Dermatolozi kažu da je sve bolje od toga da ne poduzmemo ništa.

Najbolji serumi za ruke koji će obnoviti vašu kožu

Najvažnije je obnoviti zaštitnu barijeru kože pravim sastojcima koji su potrebni suhoj koži. Dostavljaju li se ti sastojci putem seruma ili kreme je manje važno. Glavni sastojci za obnovu ugrožene zaštitne barijere su trigliceridi, slobodne masne kiseline, skvalan, ceramidi i kolesterol. Još jedan benefit redovitog korištenja seruma i/ili kreme za ruke je taj što on zahtijeva umasiravanje u kožu. To oslobađa oksitocin u našem tijelu, što pomaže u smanjenju stresa. Ako vam je potrebna mala pomoć u pronalasku seruma za ruke koji biste voljeli koristiti nakon svakog pranja, u nastavku možete naći nekoliko njegujućih opcija za nahranjenu kožu.

Verso Hand Serum
Skin Inc Refresh And Nourish Hand Serum Duo
Susanne Kaufmann Hand Serum Rejuvenating
Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense™ Hand Treatment Serum
Margaret Dabbs Intensive Anti-Ageing Hand Serum

Foto: Instagram, Space nk, Feel Unique, Susanne Kaufmann

Učitati još
Zatvori