Lagani serumi za lice zbog kojih će vam se koža manje mastiti

Lagani serumi za lice zbog kojih će
vam se koža manje mastiti

Masna koža često može postati još zahtjevnija tijekom ljetnih mjeseci. Već smo vam pisali o tome kako ju držati pod kontrolom ljeti ovdje, a odabir dobrog seruma je jedna od ključnih stvari. S pravim sastojcima i teksturom, serumi mogu učiniti čuda kad se radi uspostavljanju ravnoteže masne kože sklone aknama i prištićima. Ako vam hidratantne kreme začepljuju pore ili su vam preteške za ljeto, serum bi mogao biti pravo rješenje za vašu kožu. Odaberete li ispravnu formulu, koža će vam biti hidratizirana, a istovremeno će proizvoditi puno manje sebuma. Samim time će vam se koža manje sjajiti i make up dulje trajati, a prištići nestati.

Serumi za masnu kožu koji su savršeni za ljeto

Iznimno je važno pronaći odgovarajuću formulu koja odgovara vašem tipu kože. Moć seruma leži u činjenici da sadrže puno veću koncentraciju sastojaka koji popravljaju oštećenja na koži zahvaljujući svojim snažnim kombinacijama molekula za koje uobičajene kreme i losioni jednostavno nemaju mjesta. No, s obzirom na to da su prepuni aktivnih sastojaka, morate biti sigurni da imate odgovarajuću formulu za svoj tip kože.

Lagane verzije seruma na vodenoj bazi najbolje su za masnu kožu ili kožu sklonu prištićima i aknama. Previše bogatih biljnih ulja može ostaviti osjećaj masnoće i dovesti do začepljenja pora. Masna koža često zapravo treba dubinsku dozu hidratacije kako bi pomogla regulirati proizvodnju ulja. Stoga potražite učinkovite hidratore poput hijaluronske kiseline i glicerina koji je izvrsna alternativa uljima. Uz sastojke poput vitamina A, C i E, to će biti savršena kombinacija za svakoga tko ima masniji tip kože. U nastavku se nalaze najbolji serumi za masnu kožu sklonu prištićima i aknama. Sve što trebate je odabrati svog favorita za ljeto.

serumi za masnu kožu Sunday Riley
Sunday Riley Good Genes All-in-One Lactic Acid Treatment
bareMinerals serumi za masnu kožu
bareMinerals Blemish Remedy® Acne Clearing Treatment Serum
Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules
Paula's Choice serumi za masnu kožu
Paula’s Choice Resist Ultra-Light Antioxidant Serum
Odacite serumi za masnu kožu
Oily-Acne Prone Serum Concentrate
it's skin serumi za masnu kožu
It’S SKIN Power 10 Formula VB Effector
Kypris serumi za masnu kožu
Kypris Clearing Serum

Foto: Instagram, Nordstrom, Notino, Space nk, The Detox Market, Beauty Bay, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori