9 beauty lekcija koje smo naučile iz serije ‘Seks i grad’

9 beauty lekcija koje smo naučile iz
serije ‘Seks i grad’

Ako ste i vi gledali svaku epizodu serije ‘Seks i grad’, kao i filmove, postoji velika šansa da ste naučili čitav niz beauty lekcija. Pored svih ljubavnih drama i bezvremenskih modnih kombinacija, u seriji možete naći prilično dobre lekcije vezano uz ljepotu ako ih uspijete primijetiti. Primjerice, sjećate li se kemijskog pilinga kojem se Samantha podvrgnula? Vjerojatno se više nitko nikad neće olako prepustili takvom pilingu lica zahvaljujući toj sceni koja je pokazala da tome treba pristupiti s oprezom.

Isto tako, nije slučajno to što su brendovi poput Bourjois i YSL Beauty uvrstili kohl kajal olovke u svoje make up linije nedugo nakon hit filma ‘Seks i grad 2’. Nastala je ozbiljna potražnja za takvom vrstom olovke nakon što ju je Carrie ponovno proslavila. Ona ju je nanijela oko očiju za razoružavajući efekt, neposredno prije tajnog susreta s bivšim. Isto tako, ne moramo ni spominjati scenu s bikini zonom. Carrie se podvrgnula tretmanu čupanja voskom i ostala bez apsolutno svake stidne dlačice, iako je mislila da je došla na depilaciju bikini zone – i jedino bikini zone. U nastavku otkrijte top devet beauty lekcija koje smo naučili iz serije ‘Seks i grad’.

Kemijskom pilingu lica pristupajte s oprezom

Samanthin kemijski piling lica je jedna od najvećih beauty katastrofa koju smo mogli vidjeti u seriji. Otišla je na tretman kod svoje go-to kozmetičarke, a završila je s crvenim i upaljenim licem. Bila ga je prisiljena prikriti velom kad se, poput uistinu vjerne prijateljice, pojavila na Carrienom eventu za lansiranje najnovije knjige. Dobro provjerite i proučite svaki detalj prije nego što rezervirate termin za ovakav postupak. Kad je riječ o kemijskom pilingu, isprobajte najprije nježniju verziju tretmana, pogotovo ako ste tek početnik.

O scrunchiesima se ne raspravlja

Sjećate se one epizode u kojoj Carrie, tadašnjem dečku, Burgeru objašnjava da žene iz New Yorka ne nose scrunchiese? Naime, on je to spomenuo u svom romanu, a nakon što ga je ona uputila da to nije uvjerljivo jer je nemoguće, oni su se ozbiljno posvađali. Zapamtite, ne raspravljajte o novcu, politici ili scrunchiesima u razgovoru jer bi posljedice mogle biti katastrofalne.

Priprema za godišnji odmor je vrlo važna

U prvom ‘Seks i grad’ filmu, u središte pozornosti je došla Mirandina bikini linija, čim ju je Samantha primijetila usred sunčanja u Meksiku. Naime, Miranda nije imala vremena uopće razmišljati o rezerviranju termina za depilaciju voskom i mi nemamo ništa protiv tog prirodnog looka iz 70-ih. No, ako imate prijateljicu oštrog jezika poput Samanthe, najbolje bi bilo da pripremite svoje bikini područje prije izlaganja danjem svijetlu.

Isplati se isprobati akupunkturu

Ako ste nekada mislili da je akupunktura poput bajke – lijepa, ali niti malo uvjerljiva priča, vjerojatno vas je ova epizoda iz serije ‘Seks i grad’ natjerala na razmišljanje. Naime, Charlotte je uz pomoć akupunkture pokušala zatrudnjeti nakon što joj je čitav niz njezinih prijateljica s Park Avenuea preporučila određenog liječnika. Pa, ako je djelovalo za njih, vrijedi isprobati, zar ne?

Humus je prirodni izvor estrogena

Možda se sjećate da je u drugom filmu ‘Seks i grad’ Samantha pokušavala umanjiti simptome menopauze, a njezini dragocjeni dodaci prehrani zaplijenjeni su u zračnoj luci. To je rezultiralo prehranom bogatom humusom tijekom cijelog putovanja i maskom za lice od slatkog krumpira jer je otkrila da su oni prirodni izvor estrogena. Uistinu koristan savjet za sve one koji vole slanutak i krumpiriće.

Bezvremenske kohl kajal olovke za oči

Još malo ćemo se zadržati na drugom filmu i usmjerit ćemo pozornost na kohl kajal eyeliner. U filmu Carrie uzima crnu olovku kojom ispunjava vodenu liniju svojih očiju. Time je istaknula pogled i učinila ga zavodljivijim neposredno prije nepromišljenog sastanka s Aidenom, svojim bivšim dečkom. Tada je potvrđena bezvremenska popularnost crne olovke jer su svi ponovno poželjeli imati ovaj komad u svojim make up torbicama.

Oprezno s isprobavanjem parfema prilikom kupovine

Jedno od mnogobrojnih ženskih čavrljanja ove slavne četvorke odvija se u parfumeriji. Tada smo svi naučili biti štedljivi pri isprobavanju mirisa. Naime, Charlotte je u potrazi za svojim najnovijim parfemom i ispituje prijateljice sviđa li im se miris bosiljka i svježih krastavaca. Na to Samantha uzvraća s pitanjem: „Zašto bi željela mirisati na salatu?!“. Prskajte oprezno da ne bi uistinu na kraju mirisali na hranu.

Budite jasne prilikom rezervacije termina za depilaciju

Nakon što je otišla na depilaciju s voskom, Carrie je bila šokirana kad je otkrila da u L.A.-u to znači čupanje svake dlačice s tog područja. Da, to je Hollywood. Iz toga smo definitivno mogli naučiti lekciju i zapamtiti da moramo biti vrlo detaljne i jasne prilikom dolaska na depilaciju. Budite sigurne da vaša kozmetičarka razumije što točno želite kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja kasnije.

Foto: IMDb, HBO

Učitati još
Zatvori