Kako odabrati savršenu nijansu ružičastog ruža baš prema svom tonu kože?

Kako odabrati savršenu nijansu ružičastog
ruža baš prema svom tonu kože?

Klasik nad klasicima bez sumnje je crveni ruž za usne, no svaka kozmetička torbica svakako bi morala imati i jedan ružičasti ruž. Spektar nijansi ružičaste boje uistinu je velik, pa i ružičastih ruževa ima uistinu mnogo. No koji točno odabrati i pritom pouzdano znati da će nam pristajati kao saliven? Ulogu svakako igraju naš ton i podton kože.

A post shared by Kali Kennedy (@kalikennedy) on

Savršeni ružičasti ruž baš za vas

Za početak razlikujemo tri glavna podtona: topli (žuti, zlatni, breskvasti), hladni (roza, plav, crven) i neutralni (miks toplog i hladnog). Ako još uvijek ne znate koji je vaš podton, najbolje je pogledati vene na ruci – plave vene označavaju hladni podton, zelene topli podton, a miks plavih i zelenih neutralni podton. Toplom podtonu sugeriraju se toplije ružičaste, poput koraljnih roza ruževa koji će usnama dati zdravi sjaj. Istovremeno, sugerira se odmak od plavih i hladnih tonova roza ruža koji pridonose ispranom izgledu.

A post shared by Dior Makeup (@diormakeup) on

Hladnom podtonu sugeriraju se prave, hladnije ružičaste nijanse ruževa, koje će podići usne, ali i čitav make up look te djelovati osvježavajuće. Miks podtonova može nositi bilo koji ružičasti ruž za usne, pa tako i intenzivnu, električnu roza boju.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori