Nekoliko razloga zbog kojih vam make up nije dugotrajan i kako to promijeniti

Nekoliko razloga zbog kojih vam make up nije
dugotrajan i kako to promijeniti

dugotrajan make up
@ruerodier

Koliko vam se puta dogodilo da napravite savršen make up look, no on na licu ne izdrži dovoljno dugo? Sprejevi za fiksiranje make upa mogu pomoći, a nedavno smo pisali i o malim trikovima kako ga nanijeti, a da on potraje još duže, no problem se može skrivati i u nečem drugom, primjerice pogrešno odabranoj njezi lica ili nanošenju šminke. U nastavku donosimo nekoliko načina zbog kojih make up na licu ne traje onoliko koliko biste željeli, ali i nekoliko načina kako to popraviti.

Prije svega, mnogima se događa da u žurbi preskoče jutarnju njegu lica pa se prebace automatski na šminku i apliciranje pudera ili BB kreme. Međutim, to je prvi pogrešan korak s obzirom na to da se na taj način šminka samo još brže otopi s lica. To potvrđuju i profesionalni vizažisti koji kažu kako bi se polovica vremena za šminkanje zapravo trebala utrošiti na njegu lica. No, za jutarnju žurbu to može možda biti previše vremena, a umjesto toga bitno je na lice nanijeti kvalitetnu hidratantnu kremu koja će hidratizirati lice i nahraniti kožu, ali i pomoći da šminka na licu traje što duže. Vizažisti preporučuju proizvode sa shea maslacem i vitaminom C i E koji će obogatiti i nahraniti kožu, ali i poslužiti kao primer za make up.

Kvalitetan piling bitan je početan korak

dugotrajan make up
@taylranne

Drugi razlog zbog kojeg make up na licu nije dugotrajan mogao bi biti loš piling. Kvalitetno uklanjanje mrtvih stanica kože omogućit će i bolje apliciranje make upa, kao i njegovu dugotrajnost pa je nužno odabrati kvalitetan i, prije svega, redovit piling koji će ukloniti mrtve stanice kože, a ten učiniti svježim, blistavim i spremnim za nanošenje šminke.

Fiksirajući puder za područja koja se pojačano maste

Pojačana proizvodnja sebuma svakako može doprinijeti tome da se šminka na licu brže topi – teško je smanjiti lučenje sebuma na koži, no možete odabrati prave make up proizvode s kojima će šminka duže potrajati. Govoreći o dekorativnoj kozmetici, tu će uskočiti fiksirajući puder koji se pomoću malene četkice nanosi na područje oko nosa, između obrva, preko kapaka, kao i na svakom području na kojem primijetite pojačano mašćenje kože. Na taj način lice će zadržati prirodan sjaj kože, a istovremeno ćete smanjiti neželjen, presjajan izgled na pojedinim mjestima.

dugotrajan make up
@ruerodier

Na posljetku, bitno je i lice “osigurati” od različitih vremenskih uvjeta. To je posebno bitno ususret zimi s obzirom na to da se zna dogoditi da iz hladnoće uđemo u grijani prostor, što utječe na dugotrajnost make upa. Upravo iz tog razloga, nužno je pobrinuti se za bazu i njezino ispravno apliciranje. Naime, prije nanošenja svakog novog proizvoda, nužno je pričekati da se ovaj prethodan upije kako bi imao maksimalan efekt na kožu, ali i kako se koža kasnije ne bi sjajila. To vrijedi i za make up pa je nakon nanošenja tekućeg pudera bitno malo pričekati te tek onda nanijeti fiksirajući puder koji će “učvrstiti” make up.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori