Kako izgledaju savršena jutarnja i noćna beauty rutina?

Kako izgledaju savršena jutarnja i
noćna beauty rutina?

@_hollyt

Stigla nam je zima, a s njom još niže temperature i minusi zbog kojih je bitno beauty rutinu prilagoditi vanjskim utjecajima kako bi koža i dalje bila zdrava, nahranjena i njegovana. Upravo je nova sezona idealno vrijeme za osvježavanje vlastite rutine njege lice, a ključ kvalitetne rutine nalazi se upravo u njezinim temeljima. U nastavku donosimo nekoliko osnovnih savjeta s kojima će i dnevna i noćna beauty rutina biti savršene.

Jutarnja beauty rutina

Prvi korak je nježni piling – iako piling najčešće radimo u večernjim satima, ovaj je proces dobro pomaknuti na jutro jer će, zahvaljujući tome, i puder na koži bolje izgledati s obzirom na to da će ona biti zaglađena i mekana. Nakon pilinga, na red dolazi maska koja će licu dati potreban sjaj tijekom cijelog dana. Piling nije potrebno raditi svaki dan, već jednom do dvaput tjedno.

Lancer Caviar Lime Acid Peel

Nerijetko dolazi do nejasnoća koje sastojke koristiti u koje vrijeme, no jedan je dobrodošao svakog dana – riječ je o vitaminu C koji je apsolutni must have jer ima brojne prednosti za kožu – potiče stvaranje kolagena, prirodan je zaštitnik od UVB zraka te koži daje prijeko potrebne antioksidanse.

Dermalogica Biolumin C serum

Antioksidansi su neizostavni u svakodnevnoj zaštiti kože od štetnih vanjskih utjecaja kao što su sunce, zagađenje, ali i stres. U beauty rutinu bitno je uključiti proizvod koji sadrži mješavinu antioksidanata, djeluje protuupalno, a istovremeno hidratizira kožu.

Sunday Riley Juno Antioxidant + Superfood Face Oil

Govoreći o hidrataciji, koži treba osigurati dovoljne količine tekućine. Bez obzira na to koristiti li hidratantnu masku, lagano teksturiranu kremu ili serum, pobrinite se da je koža svakog dana dovoljno hidratizirana. Osim što će koža izgledati elastičnije i blistavije, bit će funkcionalna, zdrava i njegovana.

Dr. Barbara Sturm Deep Hydrating Mask

Za kraj dnevne rutine, kožu je bitno zaštiti SPF faktorom, i to ne samo ljeti, već i tijekom zimskih dana. Proizvodi sa zaštitnim faktorom će zaštiti kožu i od onečišćenja iz okoliša, a stvorit će zdrav i svjež izgled kože.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants

Noćna beauty rutina

Kad se govori o večernjoj rutini, najvažnije je pronaći kvalitetan proizvod za čiščenje lica. Pjena za čišćenje lica ne prodire dovoljno duboko u pore, kao ni maramice za skidanje šminke pa je, umjesto njih, bolje koristiti kreme i gelove koji će prodrijeti duboko u kožu, a neće je ostaviti masnom pa su idealne čak i za najproblematičniju kožu.

Skintegra Amphibian

U njegu kože treba uključiti i retinol koji je i dalje jedan od najvažnijih sastojaka za kvalitetnu beauty rutinu. Problem s retinolom je taj što u početku može izazvati reakcije i ostaviti crvenilo na koži pa ga je najbolje koristiti jednom tjedno, kako bi se koža navikla na njega. Osim toga, možete na retinol nanijeti hidratantnu kremu koja će minimalizirti reakcije i hidratizirati kožu.

Holy Grail Retinol Repair Skin Creme

Za kraj, vrlo je važno i kvalitetno se naspavati kako bi koža, ali i proizvodi mogli odraditi sve noćne procese čiji će rezultat biti mekana, sjajna i njegovana koža u jutarnjim satima, ali i tijekom cijelog dana.

Foto: Instagram, Cult Beauty, Dermalogica, Net a Porter, Skintegra

Učitati još
Zatvori