7 savjeta za savršeno nanošenje korektora – svaki put

7 savjeta za savršeno nanošenje
korektora – svaki put

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patrycja (@patrycjapoleca)

Baš kao što dobrog, odnosno besprijekornog make upa nema bez tekućeg pudera, tako ga nema ni bez korektora. Iako često u sjeni pudera, korektor je od podjednako neprocjenjive važnosti, želimo li doista eliminirati nesavršenosti i učiniti da naše lice izgleda ujednačeno, tonirano i savršeno. Borite li se i same s prištićima, crvenilom, tamnim podočnjacima i nekim drugim nesavršenostima, svog saveznika u obliku omiljenog korektora sigurno već imate u kozmetičkoj torbici. No, znate li kako iskoristiti njegov potencijal i što sve s njime možete postići? U nastavku donosimo 7 odličnih savjeta s korektorom koji će vam make up rutinu pretvoriti u još veći gušt, a kako da taj isti korektor potraje što dulje, pročitati možete ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Paula ⚓ (@pau_serendipia)

Tekući puder prije svega

Već smo nekoliko puta istaknuli činjenicu koliko je bolje prvo nanijeti tekući puder, a zatim korektor, jer nanošenjem tekućeg pudera nakon korektora s lica doslovno brišete korektor i potrebna vam je veća količina tekućeg pudera da zakamuflirate nedostatke. S redoslijedom ‘tekući puder-korektor-ostatak make upa’ također ćete uštedjeti na korektoru, jer će vam nakon tekućeg pudera trebati mnogo manja količina korektora da prekrijete preostale vidljive nesavršenosti.

Korektor za definiciju crta lica

Još bolji make up look postići ćete ako korektor iskoristite za definiciju određenih točki na licu. Primjerice, nekoliko njegovih točkica možete nanijeti oko obrva i oko usana, zatim ih dobro izblendati i na taj način definirati crte lica; usne će pritom dobiti mnogo ljepši okvir, a i obrve će djelovati urednije, preciznije i moćnije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mel (@mellyfmakeup)

Svjetlija nijansa korektora za podočnjake

Korektor u nijansi svjetlijoj od tona kože odličan je za prekrivanje tamnih podočnjaka. I ne samo za tamno okoloočno područje, već i za razbuđeniji izgled, vedriji i otvoreniji pogled – baš kao da ste spavali preporučenih 8 sati. Ako želite smanjiti natečenost u ovoj zoni, također možete pomiješati kapljicu pudera s kapljicom kreme za njegu tanke i nježne kože oko očiju.

Poslužite se prstima pri nanošenju

Make up artisti poput Charlotte Tilbury ističu kako pri nanošenju korektora s kojim želimo postići maksimalno prekrivanje nesavršenosti ipak treba biti nježan, pogotovo ako imamo osjetljivu kožu. Oni se koriste prstenjakom kako bi utapkali korektor, jer je upravo s tim prstom nanošenje make upa najnježnije i dobivaju se najprirodniji rezultati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli beccacosmetics (@beccacosmetics)

Pričekajte da korektor ‘sjedne’

Pred vama je važna prilika i želite besprijekoran make up. Ako želite biti sigurne da ste sve nesavršenosti doslovno izbrisale s lica uz pomoć make upa, poslužite se dobrim starim trikom i pričekajte da korektor ‘sjedne’ na lice. To znači da ćete ga nanijeti na željene zone i zatim pričekati par desetaka sekundi (ili čak minuta) prije nego ga krenete blendati. U tom periodu formula na licu će postati gušća i konkretnija te naposljetku omogućiti maksimalno prekrivanje – uz mnogo manje proizvoda no što biste iskoristili za prekrivanje da ste odmah krenule blendati.

Korektor je heroj kod make up pogrešaka

Kada smo u žurbi, pogreške se često događaju. Tu u pomoć uskače upravo korektor; ako ste krivo potegnuli liniju tuša ili vam se sjenilo razmrvilo i razmazalo, korektor u nijansi kože kamuflirat će ovu grešku, kao da se nikada nije ni dogodila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mỹ Phẩm Chính Hãng (@cacaocosmetic)

Utapkajte prstom, umjesto razmazivanja

Korektor ne bi trebalo nanositi kao tekući puder, razmazivanjem prstima po koži, jer ga nećete dobro nanijeti, odnosno većinu ćete zapravo skinuti takvim nanošenjem. Umjesto toga, utapkavajte ga prstom kao biste maksimalno iskoristili njegovu količinu.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori