4 očita savjeta dermatologa za lijepu kožu, koja možda ipak ne slijedite

4 očita savjeta dermatologa za lijepu kožu,
koja možda ipak ne slijedite

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli FUNDA CHRISTOPHERSEN (@fundachristophersen)

U današnje vrijeme svi negdje jurimo i žurimo i jako malo vremena realno nam ostaje da zastanemo i posvetimo brigu samima sebi, izvana i iznutra. S druge strane, eliksir mladosti i tajnu lijepe kože tražimo u kozmetičkim preparatima koji nam obećavaju sve i svašta, no mogu li oni biti djelotvorni i maksimalno učinkoviti ako nisu zadovoljeni svi preduvjeti? A pod preduvjetima mislimo na one očite savjete koje bi nam otkrili i dermatolozi i koje usprkos svojoj očitosti iz ovih ili onih razloga ne slijedimo. Koje navike usvojiti kako bismo uz pravilnu njegu zbilja postigli optimalan izgled i zdravlje svoje kože, provjerite u nastavku.

Shvatite beauty sleep ozbiljno

Često čitamo o beauty sleepu, odnosno beauty snu nakon kojeg se budimo preporođeni, a naša koža postaje ljepša no ikad. S jedne strane, malo je realno za očekivati da ćemo odmah nakon buđenja biti toliko oduševljene svojim izgledom i zaključiti kako je beauty sleep za nas odradio čudo, no s druge strane on je itekako bitan, i to zbog mnogo manje oku vidljivih razloga. Dok spavamo, koža se obnavlja, događa se izmjena stanica i ti sati doista su krucijalni za normalno funkcioniranje kože tokom dana, svakog dana. Osim toga, razina hormona stresa tijekom noći se smanjuje, dok se razina hormona odgovornih za rast u tijelu istovremeno povećava, stvarajući idealno okruženje za obnovu stanica.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jacqueline Mikuta (@mikutas)


Mnogi spominju da bi beauty sleep trebao trajati optimalnih osam sati, no sami po sebi najbolje znate koliko vam sati najbolje odgovara kako biste se ujutro probudili odmorni. To će možda biti sedam, a možda i devet sati, no oni su u svakom slučaju bitni, kako bi umornoj koži dali potrebno vrijeme da se odmori i regenerira.

Nemojte nikako zaboraviti na pravilo broj 1 prije nego što uopće počnete razmišljati o snu, a to je skidanje šminke!

Ne zaboravite na zaštitni faktor

Proljetni i ljetni mjeseci udarno su vrijeme za reklamiranje proizvoda za zaštitu sunca, no šteta što se ne reklamiraju cijele godine, kako bi se podignula svijest o tome da je kožu potrebno štititi od štetnog UV zračenja i onda kada smo daleko od idiličnih pješčanih plaža, sunca i mora.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli SALT & STONE (@saltandstone)

Ove zrake prodiru do naše kože čak i u jesen i u zimu, kada su temperature niske, a vrijeme uglavnom oblačno, pa ne morate ni vidjeti sunce, da biste bili sigurni u to kako njegove zrake utječu na vašu nezaštićenu kožu. Zato dermatolozi preporučaju koristiti zaštitni faktor uvijek i svugdje. Štetne UV zrake u kranjoj liniji mogu rezultirati rakom, a na dnevnoj bazi utječu na izgled naše kože i ako ju nismo propisno zaštitili ona ubrzano gubi svoj sjajni mladenački izgled.

Konzumirajte antioksidanse

Često nam kažu da smo ono što jedemo, a ako u organizam redovito unosimo antioksidanse, koža će nam zahvaliti svojim zdravim izgledom. Hrana bogata antioksidansima je zbilja drugo ime za blistav ten i sugerira se jednako kao i kozmetika bogata antioksidansima.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli ᴅᴀsʜᴀ ᴘᴇᴛʀᴏᴠᴀ ♥ (@mysteryymysteryy)

Ona ima snažna anti-age svojstva, dok sami antioksidansi pomažu koži obraniti se od štetnih UV zraka, zagađenja iz atmosfere, stresa i mnogih drugih faktora koji su plodno tlo za stvaranje slobodnih radikala. Ako ne znate gdje u hrani pronaći antioksidanse, samo se usmjerite prema crvenom i zelenom voću i povrću – ono je doista prepuno antioksidansima. Blitva, artičoke, brokula, rajčica, bobičasto voće…

Smanjite unos šećera

Ovo je možda najteža točka, odnosno savjet za popratiti, no i u njemu ima nešto. Ako smanjite unos šećera, smanjit ćete i iznenadnu pojavu prištića na licu i preuranjene znakove starenja. To ne znači da morate izbaciti sve šećere iz svoje prehrane, već samo one loše, a oni se kriju u prerađenoj industrijskoj hrani i namirnicama.

Jednostavni i rafinirani šećeri potiču upalne procese u koži i djeluju na to da starimo brže, a ako se vaša prehrana uvelike bazira na njima, primijetit ćete kako vam je koža siva i beživotna, nerijetko s prištićima i aknama.

Učitati još
Zatvori