6 najboljih rollera za lice uz koje će vaši skincare proizvodi bolje odraditi svoj posao

6 najboljih rollera za lice uz koje će vaši skincare proizvodi bolje odraditi svoj posao

Rolleri za lice već neko vrijeme igraju glavnu ulogu u skincare rutinama mnogih beauty entuzijastica. Ukorijenjeni u kineskoj medicini, tradicionalni rolleri izrađeni od žada, već se stoljećima koriste zbog svojih prirodnih svojstava hlađenja koja pomažu u opuštanju mišića lica. Sam kamen od žada jedan je od najcjenjenijih u Kini i predstavlja zacjeljivanje i zaštitu. Danas su rolleri za lice postali popularni korak u rutini za njegu kože mnogih zaljubljenika u ljepotu diljem svijeta.

Benefiti rollera za lice

Dizajnirani da se koriste za nježnu masažu lica, rolleri mogu ukloniti natečenost te stimulirati limfnu drenažu. Tako se možete riješiti toksina i povećati cirkulaciju krvi te pojačati prirodnu blistavost kože. Korištenje ruku za umasiravanje proizvoda u kožu je sjajno, ali korištenje alata za njegu lica poput rollera od zlata, ružičastog kvarca ili žada dodatno ćete potaknuti apsorpciju proizvoda, obnovu kože i proizvodnju kolagena.

Fokusiranje na zdravlje i snagu mišića lica u vašoj svakodnevnoj skincare rutini donijet će vam brojne benefite kada je riječ i o izgledu kože lica. Rollerom se potiče protok krvi, osiguravaju hranjivi sastojci i oslobađa napetost lica, što zauzvrat daje zdraviji i sretniji ten. Još jedna glavna prednost korištenja rollera za lice je limfna drenaža. Ovaj popularni alat može pomoći u uklanjanju toksina i odvodu viška tekućine. To će ukloniti svu natečenost s lica. Uz to, rollerom za lice maksimizirat ćete benefite koje vaši proizvodi mogu donijeti vašoj koži.

Kako se pravilno koristi roller za lice?

Tretman rollerom za lice možete odraditi bilo kada, ali preporučuje se da ga uključite u svoju jutarnju ili večernju rutinu. Uz to, trebale bi odraditi barem jedan tretman rollerom dnevno ili najmanje 4 puta tjedno, u trajanju od 10-15 minuta, za najbolje rezultate. Evo kako pravilno koristiti roller za lice:

  • Nanesite željeni proizvod – bilo da se odlučite za upotrebu ulja, seruma ili hidratantne kreme za lice, pobrinite se da proizvod omogućava klizanje rollera po koži kako vam ne bi neugodno potezao i zapinjao za kožu.
  • Počnite od vrata – započnite s vratom i pomičite roller prema gore, prema lice. Ponovite ovaj pokret nekoliko puta u istom smjeru. Nikako se nemojte kretati naprijed-nazad po koži, nego uvijek u jednom smjeru.
  • Pomaknite se na liniju čeljusti – pratite liniju čeljusti od sredine brade prema uhu. Potom možete nastaviti s tim pokretima u istom smjeru, tako da ga svaki put pomaknete malo više i pomičete roller od sredine lica prema van – i tako sve dok ne dođete do očiju. Pritom koristite nježan pritisak.
  • Čelo – započnite od sredine čela i pomičite roller prema sljepoočnicama, osiguravajući to da završite potezom prema gore, prema liniji kose. Slično kao što biste nježno rukama povukli i zategnuli kožu.
  • Na kraju prijeđite na obrve – nemojte zaboraviti rollerom prijeći i preko obrva, u vodoravnom smjeru. Ovo je također sjajan način za ublažavanje glavobolje.

Najbolji rolleri za učinkovitiju skincare rutinu

Budući da je na tržištu dostupan veliki broj različitih rollera za lice, postoji alat za svakoga – onaj koji će ciljati na specifične potrebe vaše kože. Bez obzira na to radi li se o rolleru s iglicama koji oponaša micro-needling tretman, rolleru za lice od ružičastog kvarca za umirivanje kože ili rolleru od žada za smanjenje natečenosti, u nastavku vam donosimo 6 najboljih rollera za najučinkovitiju skincare rutinu.

The Body Shop rolleri za lice
The Body Shop Oils of Life™ Revitalising Facial Roller
FaceGym rolleri za lice
FaceGym Gold Derma Roller
Yu Ling rolleri za lice
Yu Ling Rose Quartz Facial Roller (Double)
Skin Gym rolleri za lice
Skin Gym Jade 2D Texturized And Smooth Facial Roller
Sarah Chapman rolleri za lice
Sarah Chapman Skinesis The Facialift
Teresa Tarmey rolleri za lice
Teresa Tarmey 24ct Gold Plated Massage Tool

Foto: Instagram, The Body Shop, FaceGym., Cult Beauty, Net-a-porter, Teresa Tarmey

Učitati još
Zatvori