Top proizvodi s retinolom za najljepšu kožu i kad ništa drugo ne uspijeva

Top proizvodi s retinolom za najljepšu kožu
i kad ništa drugo ne uspijeva

Inovacije u njezi kože dolaze brzinom ažuriranja za naše pametne telefone, a nove tehnologije pojavljuju se skoro svaki put kad trepnemo. Samim time pronalazak najboljeg proizvoda s retinolom može biti zbunjujuć. No, ovaj anti-age sastojak nikako ne biste smjeli zanemariti jer čini čuda u svačijoj skincare rutini. Prvi put korišten u kremama još davnih 70-ih, ovaj moćni oblik vitamina A cijenjen je zbog dokazano dobrih rezultata. On poboljšava teksturu i izgled kože tako što signalizira tijelu da proizvodi kolagen i nove stanice. Istovremeno smanjuje hiperpigmentaciju i odčepljuje pore. Uistinu ima mnoge multitasking mogućnosti.

Retinol je ultimativni sastojak svake skincare rutine

Ipak, ovaj superheroj među sastojcima ima i svojih nedostataka. On može izazvati suhoću i iritaciju, posebno tijekom hladnijih mjeseci u godini. Isto tako, ima tendenciju postati nestabilan i stoga neučinkovit u prisutnosti kisika i svjetlosti. Upravo zato je važno odabrati pravi proizvod. Ako želite biti dodatno sigurni, u početku ga možete koristiti u kombinaciji s hidratantnom kremom. No, ne morate brinuti jer današnji proizvodi s retinolom sadrže inteligentnu tehnologiju te možete naći formule obogaćene protuupalnim peptidima ili u obliku ultra-obnavljajućih hidratantnih krema i u besprijekornim pakiranjima kako bi sastojci ostali svježi i ne bi dolazili u dodir sa zrakom.

Bez obzira na to odaberete li serum za brisanje finih linija, ulje ili regenerativnu kremu za područje oko očiju, ovi proizvodi pripadaju svakoj anti-age skincare rutini. Retinol je odličan i u borbi protiv akni te ga mogu koristiti i oni s osjetljivom kožom. S druge strane trudnice i dojilje bi ih trebale izbjegavati i savjetovati se s liječnikom po pitanju toga kad bi bilo najsigurnije da ih počnu koristiti. U suprotnom, retinol možete koristiti svakodnevno, tijekom cijele godine ili jednom do dva puta tjedno za pomlađivanje. Potom samo uživajte u tome kako vam se koža transformira na bolje.

Dermalogica Retinol Clearing Oil
Drunk Elephant A-Passioni Retinol Cream
Murad Retinol Youth Renewal Night Cream
Lancer Advanced Retinol Treatment
SkinCeuticals Retinol 0.3% Cream
Mara Evening Primrose + Green Tea Algae Retinol Face Oil
Sunday Riley A+ High-Dose Retinoid Serum
The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane

Foto: Instagram, Dermalogica, Space nk, Cult Beauty, Net-a-porter, Look Fantastic, Deciem

Učitati još
Zatvori