Recenzija: Isprobali smo BlanX proizvode za izbjeljivanje zubi

Recenzija: Isprobali smo BlanX
proizvode za izbjeljivanje zubi

Kada govorimo o idealima ljepote, jedan od njih svakako su zdravi, lijepi, pravilni i bijeli zubi. Nažalost, za mnoge ljude to je teško dostižan ideal, što zbog genetskih predispozicija, što zbog starenja, a što zbog loših životnih navika. Pušenje uvelike utječe na izgled zubiju, ali isto tako i namirnice koje svakodnevno konzumiramo, poput kave, čaja, gaziranih pića, balzamičnog octa, pa čak i crvenog vina. Koliko takvi zubi ljudima doista predstavljaju kompleks, možda najbolje pokazuje cijela jedna grana beauty industrije koja se rodila, a koja je usmjerena na estetsko usavršavanje i uljepšavanje svakog osmijeha. Izbjeljivanje zubi više definitivno nije tabu tema, a postalo je ‘demokratičnije’ utoliko što vam sada nisu potrebne skupocjene seanse na zubarskom stolcu, kao nekoć, već je do blistavog osmijeha moguće doći i u udobnosti vlastitog doma, uz mnogo manje uloženog novca, truda i vremena.

Vjerujemo kako ste reklame za ‘do-it-yourself’ izbjeljivanje zubi u prošlosti učestalo viđali na društvenim mrežama i brendovi su ih tada dosta agresivno gurali u prvi plan. Naravno, mnogi su pohrlili isprobati tu pravu malu revoluciju za vedriji i ljepši osmijeh, a mnogi su se i opekli, jer nisu baš svaka olovka ili aparatić za izbjeljivanje bili potpuno sigurni za zube. Neki su se pokazali vrlo abrazivnima, izbjeljujući zube, ali i uništavajući caklinu.

Kako u moru relativno neprovjerenih proizvoda pronaći onaj za sebe? Povjerenje svojih korisnika uspio je zadobiti i zadržati poznati talijanski brend BlanX, koji je sa svojim proizvodima za izbjeljivanje zubi već neko vrijeme prisutan na tržištu i ima odlične povratne informacije svojih korisnika. Njegove proizvode imali smo priliku i sami isprobati i uvjeriti se u to da donosi stvarne rezultate, bez štetnog utjecaja na caklinu i zubno meso.

Koje smo proizvode isprobali?

Talijanski su znanstvenici proučavajući navike stanovnika Arktika otkrili da zdravlje i bjelina njihovih zuba dolazi od arktičkog lišaja kojim lokalno stanovništvo trlja zube. Temeljem tih saznanja osmišljena je ActiluX formula za izbjeljivanje zubi koju sadrže svi BlanX proizvodi, a mi smo imali priliku probati BlanX White Shock tretman s LED Bite uređajem, BlanX White Shock olovku za izbjeljivanje zubi i BlanX White Shock pastu za zube s BlanX LED akceleratorom izbjeljivanja.

U čemu je tajna BlanX proizvoda za izbjeljivanje?

Već na samom pakiranju BlanX proizvoda, vrlo je transparentno istaknuto na kojem principu počiva njihova djelotvornost. Riječ je o ActiluX-u, inovativnom patentiranom sastojku koji se aktivira pod utjecajem svjetla. ActiluX je jedina tehnologija u svijetu koja veže mikrokristale na caklinu zuba, stvarajući nevidljivu zaštitnu barijeru koja rastvara mrlje koje uzrokuju žutilo.

ActiluX doprinosi i održavanju desni zdravima i vlažnima, učinkovito uklanja bakterije, a caklina zuba vidljivo je bjelja, bez potrebe za optičkim sredstvima za posvjetljivanje, abrazivnim silikonom ili peroksidom, koji oslabljuju i oštećuju zube, a imaju samo kratkotrajno djelovanje. Formula je bez SLS-a, PEG-a i parabena.

Dojmovi o BlanX White Shock tretmanu i LED Bite uređaju

U BlanX asortimanu, krije se ova kutija koja sadrži dva proizvoda; Power White tretman (50ml) za intenzivno izbjeljivanje zubi i LED Bite uređaj. Power White tretman koristi se kao svakodnevna pasta za zube, dok je LED Bite mali bijeli uređaj koji doslovno stane u dlan i ima prozirnu plastičnu udlagu za zube.

Ova dva proizvoda s razlogom se koriste zajedno. Prvo smo tretmanom koji se koristi kao pasta oprali zube, a onda smo uz njih prislonili LED Bite uređaj. Bitno je da se prozirni plastični dio pozicionira uz zube i da usne ‘sjednu’ na sami držač. Sljedeći korak bio je upaliti LED Bite uređaj, koji je zatim pustio plavo svjetlo, i držati ga na zubima jednu minutu.

Osim toga, jednom tjedno pasta se nanosi na zube i zatim osvijetli 10 minuta, nakon čega se zubi isperu, a ovim postupkom jamči se brže izbjeljivanje te očuvanje bjeline zubi.

Sam postupak vrlo je jednostavan, bezbolan i, ono najvažnije, zbilja brz. Savršeno se uklapa u uobičajenu svakodnevnu rutinu, pogotovo zato jer je prvi korak s Power White tretmanom u službi paste za zube nešto što ionako radimo svaki dan, više puta dnevno. Svidjela nam se i činjenica da kutija s unutrašnje strane ima BlanXometer, koji možete izdvojiti i pratiti koliko su vaši zubi doista posvijetlili.

Budući da smo željeli postići optimalne rezultate, ovaj duo proizvoda koristili smo kao što je navedeno na kutiji, tri puta dnevno, nakon pranja zubi ujutro, u sredini dana i navečer. BlanX sugerira još jedan trik za ekspresnije i intenzivnije rezultate: korištenje BlanX LED Bite uređaja jednom tjedno, i to najmanje deset minuta. Ustrajete li u korištenju, rezultat u dva tjedna su četiri nijanse svjetliji zubi.

Dojmovi o BlanX White Shock olovci za izbjeljivanje zubi

BlanX Pen, proizvod je iz ove kolekcije koji nam se svojom dimenzijom učinio najpraktičnijim. Ova olovka za izbjeljivanje zubi doslovno stane u svaki džep i odlazite li uskoro na putovanje ili ljetovanje, moći ćete ju pohraniti i u najmanju kozmetičku torbicu te vam nigdje neće smetati.

Tubica sadrži 12 mililitara proizvoda, a nakon što smo skinuli čep, primijetili smo vrlo mekan aplikator s dlačicama koji savršeno prianja uz zube. Postupak korištenja vrlo je jednostavan, još jednostavniji od korištenja Power White tretmana s BlanX LED Bite uređajem, jer ovom formulom u gelu (koji je plave boje) doslovno premažete zube i zatim ju isperete.

Za razliku od drugih BlanX proizvoda za izbjeljivanje, kod kojih na rezultate ipak moramo pričekati, jer se do njih dolazi stupnjevitim korištenjem, White Shock olovka za izbjeljivanje zubi dala nam je instantne rezultate i zubi su odmah nakon korištenja bili vidno bjelji. Nažalost, efekt blistave bjeline koji se postiže nije dugotrajan, pa se postupak mora/može ponavljati više puta kroz dan ili na dnevnoj bazi. Zahvaljujući formuli koja ne sadrži vodikov peroksid, to se i može, jer olovka neće oštetiti caklinu ni desne, pa kada god imate potrebu zablistati, BlanX Pen je ekspresno rješenje.

Dojmovi o BlanX White Shock pasti za zube i BlanX LED nastavku

Kod ovog proizvoda odmah nam se svidjela činjenica da se radi o svakodnevnoj pasti za zube, dakle proizvodu koji doista non-stop koristimo, no s jednom bitnom razlikom, a to je ona da ova pasta ima moć izbjeljivanja zubi. Ne postiže to sama, već joj se u duetu pridružuje i BlanX LED nastavak, koji je zapravo akcelerator izbjeljivanja. On je posebno dizajniran za aktivaciju i pojačano djelovanje same formule.

Pakiranje proizvoda vrlo je praktično – pasta za zube sadrži 50 mililitara, a uz nju u kutiji dolazi i spomenuti akcelerator koji se odmah pri prvom korištenju pričvrsti na tubu same paste i na njoj ostaje sve dok ju ne potrošite.

Kada smo odvrnuli njegov čep, odmah smo primijetili plavo svjetlo koje aktivira samu formulu i pospješuje izbjeljivanje zubi. Pastu smo jednostavno istisnuli na četkicu (pritom je bitno da je plavo svjetlo cijelo vrijeme aktivirano) i njome iščetkali zube. Po završetku, potrebno je zatvoriti tubu i svjetlo se zatim automatski gasi.

Čep s BlanX LED svjetlom možete sačuvati i nakon što potrošite samu pastu i u drogeriji zatim nabaviti njen refill, koji je kompatibilan s ovim nastavkom.

Zaključak

BlanX proizvodi uvjerljivo su najpopularniji drogerijski proizvodi za izbjeljivanje zubi u udobnosti vlastitog doma, a nije teško ni zaključiti zašto. Ono najbitnije – ne sadrže peroksid ni druge štetne sastojke, kao što je slučaj kod drugih do-it-yourself preparata za izbjeljivanje, pa su 100% sigurni za caklinu i zubno meso te su upravo zato zadobili povjerenje kupaca. Osim toga, cijenom su pristupačni i u kratkom roku daju stvarne rezultate.

Sugeriramo vam, ako želite još brže doći do blistavijeg osmijeha, da odaberete kombinaciju proizvoda, a ne samo jedan, jer ćete njihovim kombiniranim djelovanjem u još kraćem vremenu od onog istaknutog na kutiji doći do intenzivnijih rezultata. I bez brige, vaši zubi su s njima sigurni!

 

Foto: Jure Perišić

Ostvareno u suradnji s BlanX Hrvatska.

Preporuka

Zatvori