Razgovor o ljepoti: Jelena Veljača

Razgovor o ljepoti: Jelena Veljača

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jelena Veljača (@jelka12)

Jelena Veljača jedna je od onih sugovornica s kojima se uvijek možete baš dobro i kvalitetno napričati, i to na bilo koju temu. Ovog puta razgovor s našom poznatom scenaristicom posvetile smo ljepoti i svemu onome što u beauty smislu čini našu svakodnevicu potpunom, a ona nam je otkrila koji su njeni must-have proizvodi, kako pristupa svakodnevnoj njezi kože, koliko se bavi tematikom anti-agea i posuđuje li već njena preslatka Lena maminu kozmetiku!

 • Mama si  djevojčice koja je sigurno stalno u pokretu. Kada pronalaziš vrijeme za sebe?

Lena je svaki drugi vikend kod tate, što je s jedne strane bolno, jer je ideal sretna obitelj zauvijek, ali, s druge strane, postoji taj benefit da taj vikend mogu izaći, spavati, sanjariti, pisati. Imamo mi i tetu Danijelu koja ponekad uleti kad mi treba večer…

 • Kako ste ti i Lena provele izolaciju, je li ti to vrijeme teško palo ili si ipak pronašla ljepotu u ovom pomalo neuobičajenom načinu života i brojnim zajedničkim trenucima?

Bilo je izazovno, ali je naš odnos mnogo više profitirao nego što sam mislila. Možda je bilo više pucanja s obje strane nego što bi ga bilo da smo se mogle ponekad razdvojiti, ali ima i u tome nešto pozitivno – smatram da je važno da djeca ne gledaju roditelje samo u savršenom izdanju, već i da ih ponekad vide kako plaču, kako viknu pa se ispričaju, da vide da naprave grešku pa kažu “oprosti”, a sve to skupa se upravo u teškim trenucima i događa. Lena i ja smo puno kuhale, igrale smo se, selile zbog potresa. Neko smo vrijeme živjele kod moje prijateljice, a neko kod mog partnera. Sve u svemu, sretna sam što smo to razdoblje provele zajedno, što smo promijenile nekoliko kreveta, različitih obiteljskih dinamika, jer smo se držale za ruku, i prošle sve to zajedno, i u Zagrebu, koji je, takav bolan kakav sada je, postao inspiracija. Gledale smo zajedno rušenje drugog tornja katedrale, išle na Dolac u vrijeme najgoreg straha od korone, nosile ručno rađene maskice, učile o virusima… Pjevale, plesale, svađale se i voljele.

 • Voli li Lena već zaviriti u tvoju kozmetičku torbicu? Dijelite li neke proizvode?

Voli, i to od malih nogu, najdraži su joj ruževi, i od Dermacare centra, čije sam ponosno zaštitno lice, na poklon je dobila jane iredale Lip and Cheeck Stain, mali, da ima isti kakav ja imam veliki (to je meni inače najdraži proizvod jer hidratizira usnice, a samo pojačava i izvlači njihov prirodni pigment).

 • Što ti je u beauty smislu najviše nedostajalo za vrijeme izolacije?

Frizeri (smijeh). Ja imam jako zahvalnu kožu, zapravo. Iako se vide borice, to me toliko ne smeta, a prištiće i kapilare, kao ni podočnjake, nemam. No, kosa mi je problematična i umirala sam bez profesionalne njege. Dermacare me što se kože tiče opskrbio putem beskontaktne dostave na samom početku karantene, a najviše sam se razveselila Vitaminu C i svojoj omiljenoj Intensive Moisture Balance kremi.

 • S kojim si se proizvodima najbolje snašla u kućnoj radinosti u to vrijeme?

Ni sa jednim. Od kućne radinosti, jedino znam dobro pisati i kuhati. Sve što sam koristila, stiglo je u tom paketu dostavljenom ispred vrata.

 • Što od kozmetike ili nekih korisnih beauty stvarčica uvijek nosiš sa sobom u torbici?

Već spomenuti Lip and Cheeck Stain, roza, te jane iredale korektor, koji mi koristi kao highlighter. Kako sam prirodno jako svijetla, znam izgledati umorno i bolesno, pa mi on pomogne, kao i rumenilo, isto jane iredale, PurePressed, nijansa Barely Rose.

 • Kako ove godine pripremaš svoju kožu i kosu za sunce i ljeto?

Tabletama, jer vjerujem da se ono što unosimo u sebe vidi na tijelu i koži. Koristim TriplePack od Advanced Nutritiona (tri vitamina u jednoj tableti), a koristim i njihovu Omegu, jer je koži u mojim godinama nužno potrebna masnoća i elastičnost.

 • Vrlo si svijetle puti – je li najbolji savjet maknuti se sa sunca ili ipak uspijevaš uživati u njemu uz pravilnu pripremu?

Obožavam sunce! Štitim se Dermalogica Protection 50 Sport SPF50, koja se koristi i za tijelo i za lice, i čak sam se sa predivnih Maldiva vratila tamna, ali ne izgorjela. Tu kremu koristim i za Lenu, koja je naslijedila moju svijetlu put.

 • Što si s godinama naučila o svojoj koži?

Da moram biti zahvalna svemiru što je tako kvalitetna. Zaista nikad s kožom nisma imala problema. Sad kako se bližim velikoj brojci 40, sve više se okrećem nekim tretmanima kao što su masaže u Dermacare centru. Sigurno je nešto i u dobroj njezi, ali ja već godinama koristim istu i samo jednu kremu.

 • Kako pristupaš temi anti-agea?

S potpunim neznanjem, prepuštam sve vlasnici Dermacarea Jeleni da mi objasni i naredi što da radim (smijeh). Malo se šalim, ali doista sam jako indolentna prema tome. Ništa ne znam o anti-ageu.

 • Koji beauty proizvodi su obilježili tvoje 30-e, a koje bi preporučila i drugima?

Dermalogica Intensive Moisture Balance krema za lice i Biolumin C serum koji se kaplje direktno na lice.

 • Birajući proizvode za svoju kupaonicu, koliko ti je bitan sastav proizvoda?

Bitniji mi je miris. Možda to zvuči površno, ali tako je. Vjerujem da Dermalogica i jane iredale imaju kvalitetne i netoksične sastojke, ali ih ne provjeravam.

 • Što se trenutno nalazi u tvom top 3 ili top 5 izboru najboljih beauty otkrića?
 • SkinCare Ultimate, brenda Advanced Nutritione Programme
 • Powder me SPF30, jane iredale
 • Biolumin C serum, Dermalogica
 • Pripremaju se brojna getaway putovanja, pa makar za vikend, u nadolazećim mjesecima. Što obavezno nosiš sa sobom za city break?

Liquid Minerals by jane iredale, boja Bisque, highlighter, Intensive Moisture Balance krema.

Foto: Privatni album

Učitati još
Zatvori