Puderi u obliku seruma su kao stvoreni za suhu kožu

Puderi u obliku seruma su kao
stvoreni za suhu kožu

U interesu unapređivanja naših beauty rutina s minimalističkim make up brendovima, pojavljuju se brojni hibridni make up proizvodi koji pružaju njegu. Najpopularniji pridošlice u beauty svijetu koji se sve više fokusira na kreiranje multifunkcionalnih proizvoda su puderi u obliku seruma. Suština ovog beauty trenda može se definirati kao pomak prema zdravoj, blistavoj koži koja se postiže alternativnim make up proizvodima. Za razliku od obojanih hidratantnih krema od prošlih godina, puderi u obliku seruma idu korak dalje – pružaju prekrivanje, ali i njegu. Njihov porast popularnosti također ima smisla jer brendovi odgovaraju na težnju beauty entuzijastica zdravim sastojcima i sve veću povezanost između ljepote i zdravlja.

Što su zapravo puderi u obliku seruma?

Neke formule su zapravo obojene mješavine ulja koje koži pružaju hranjive sastojke tj. lipide, antioksidanse i vitamine. One hidratiziraju, a istovremeno osiguravaju lagano prekrivanje. Druge vrste formula se nanose više poput tipičnog seruma na vodenoj bazi. Često sadrže dodane silikone kako bi funkcionirale poput pudera za glatki finiš koji ne ostavlja tragove na koži. Dodani aktivni sastojci, poput hijaluronske kiseline, niacinamida, pa čak i SPF-a, omogućuju vam da tijekom dana ciljate na različite potrebe kože. Jedan ovakav proizvod može hidratizirati, zaštititi i popraviti stanje kože te osigurati prekrivanje koje se često može graditi i prilagoditi.

Ključan proizvod za ultimativni no make up make up look

Puderi u obliku seruma inspirirani su no make up make up trendom koji inzistira na tome da je manje-više. Fokusira se na zamagljivanje nesavršenosti, ali i dalje dopušta da vaše pjegice sjaje. Krajnji je cilj sjajan look, prirodno lijepe kože. Zbog njihove prozirnosti, možete i dodatno nanijeti korektor kako biste prikrili prištić, crvenilo ili druge nedostatke kao posljednji korak u make up rutini. Serum puderi su dostupni u dewy i mat verzijama, no uvijek možete nanijeti i puder u prahu ili kamenu ako se želite riješiti sjaja. Ove formule na bazi ulja posebno će se svidjeti suhim tipovima kože. S druge strane, za one koji imaju fungalne akne ili prilično masnu kožu bilo bolje da ih izbjegavaju. U nastavku vam donosimo neke od najboljih pudera u obliku seruma.


Kosas Tinted Face Oil
Biologique Recherche Sérum De Teint
Perricone MD No Makeup Foundation Serum
Guerlain L’Essentiel Natural 16-Hour Wear Foundation SPF 20

Foto: Instagram, Cult Beauty, Biologique Recherche, Strawberrynet, Douglas, Nordstrom

Učitati još
Zatvori