Puderi u prahu koji će vam pružiti sjajno prekrivanje i zaštitu od sunca

Puderi u prahu koji će vam pružiti sjajno
prekrivanje i zaštitu od sunca

Kreme za sunčanje postoje već gotovo sto godina, tako da je uistinu vrijeme za to da stvari postanu zanimljive. Posljednjih nekoliko godina pojavile su se inovativne tehnike zaštite od sunca na tržištu. Obožavamo sjajne proizvode za zaštitu od sunca, pogotovo one u obliku pudera u prahu. No, pruža li on istu zaštitu kao i vaša omiljena krema za sunčanje? I kako se pravilno nanosi na kožu? U nastavku doznajte sve najvažnije detalje o ovoj opciji za vašu make up i skincare rutinu.

Što je zapravo zaštita od sunca u obliku pudera u prahu?

Aktivni sastojci svih krema za sunčanje već postoje u obliku praha, stoga ne čudi to što su postali i dio make upa. Kreme i sprejevi za sunčanje formulirani su kao tekućine kako bi se osigurala maksimalna disperzija zaštitnih sastojaka i ravnomjerni sloj proizvoda na koži. No, titanijev dioksid i cinkov oksid koji su glavni zaštitni sastojci od štetnih učinaka sunčevih zraka, već postoje u praškastom obliku. Sad su i dio mnogih formula mineralnih zaštita od sunca u obliku pudera u prahu.

Kako i kada nanijeti puder u prahu sa zaštitnim faktorom?

Osnovno pravilo kaže da je potrebno oko 0.3 dcl kreme za sunčanje da biste adekvatno prekrili i zaštitili cijelo tijelo. Međutim, isto se pravilo ne odnosi na puder u prahu. Ako vaš zaštitni puder u prahu ima oznaku SPF 25, a vi ga na lice nanesete u minimalnim količinama, vjerojatno nećete dobiti svu snagu sastojaka koji štite vašu kožu od štetnih sunčevih zraka. Za to je potrebna prilično velika količina praha, a mnogi brendovi preporučuju nanošenje čak dva sloja pudera prije izlaganja suncu.

Teoretski, puder u prahu bio bi sjajan kad bi se temeljito nanosio na cijelo lice u debljem sloju. No, s obzirom na to da će rijetko tko svaki dan nanositi pola pakiranja proizvoda na lice, puder u prahu je ideala proizvod za popravke. To znači da je najbolje da ujutro nanesete kremu sa zaštitnim faktorom, a zatim tijekom dana dodajete puder kad god vam zatreba dodatni sloj zaštite ili popravak make upa.

Praktičnost pakiranja

Većina pudera u prahu sa zaštitnim faktorom dolazi u praktičnim pakiranjima s četkicama na vrhu. To ih čini vrlo jednostavnima za nanijeti preko šminke ili za brzinsko matiranje masne T-zone. U nastavku možete naći pudere u prahu koji su naši favoriti za za korištenje tijekom cijele godine.

Jane Iredale Powder-Me SPF® Dry Sunscreen – SPF 30
Derma E Essentials Sun Protection Mineral Powder – SPF 30
Ilia Flow-Through Radiant Translucent Powder SPF 20 – Moondance
Colorescience Sunforgettable Total Protection Brush-On Shield SPF 50
Brush On Block Translucent Mineral Powder Sunscreen

Foto: Instagram, Jane Iredale, iHerb, Beautylish, Face the Future, Dermacare Direct

Učitati još
Zatvori