Kako postići lijep i preplanuli ten bez žrtvovanja zdravlja svoje kože?

Kako postići lijep i preplanuli ten bez
žrtvovanja zdravlja svoje kože?

Puno vremena je prošlo od 1980-ih, kada se ten izrazito tamne, mahagonij boje smatrao vrhuncem ljepote za žene. Važnost zaštite od sunca itekako postoji u našoj kolektivnoj svijesti, no sunčanje još uvijek budi osjećaj radosti. Nekoliko je faktora koje trebate uzeti u obzir kada želite brzo postići preplanuli ten bez da žrtvujete zdravlje kože. Sunce povećava razinu serotonina, hormona koji dokazano ublažava anksioznost. Uz to, ono potiče stvaranje vitamina D koji je dobar za kosti, zube i kožu. Međutim, da biste izbjegli sve rizike koje sa sobom nosi izlaganje sunčevim zrakama, postoje određeni koraci kojih bi se trebali pridržavati. U nastavku možete saznati koji su ti koraci i postići preplanuli ten u rekordnom roku.

Razmislite o dodacima prehrani za preplanuli ten

Danas na tržištu postoji mnoštvo dodataka koji vam mogu pomoći u postizanju preplanule puti prirodne putem. Također, konzumiranje voća i povrća koje je prirodno bogato beta-karotenom moglo bi vam pomoći dobiti željenu boju bez da izgorite. Uzimanje dodataka prehrani koji su bogati beta karotenom može zaštititi vašu kožu od oštećenja UV zrakama. Isto tako, beta karoten je izvrstan antioksidans koji pomaže vašem tijelu da se bori protiv slobodnih radikala i smanjuje oksidativni stres, ograničavajući pritom štetu uzrokovanu UV zrakama. Povećajte unos beta karotena i uključivanjem paprike, mrkve te lisnatog zelenog povrća poput kelja i špinata u svoju prehranu.

Vodite računa o tome kad je najbolje doba dana za sunčanje

Sunce je najjače između 10 i 17 sati, stoga budite oprezne i nemojte se sunčati predugo u ovom vremenskom razdoblju. Međutim, to ne znači da nakon toga možete odstraniti kremu za sunčanje s kože. Vaša koža treba biti zaštićena kad god se nalazite vani.

Voda je iznimno važna

Pijenje vode je nužno za održavanje zdravlja kože te za dugotrajnost vašeg preplanulog tena. Pogotovo kada se nalazite na izravnom sunčevom svjetlu važan je unos tekućine kako biste spriječili dehidraciju, u suprotnom se možete početi osjećati loše. Uz to, koristite bogatu hidratantnu kremu za njegu kože koju ste izlagali suncu kako biste ju nahranili i spriječili ljuštenje.

Izbjegavajte solarij

Nemojte vjerovati mitu koji tvrdi da u nekim solarijima možete postići preplanuli ten na zdrav način. Ta činjenica nažalost nije točna. Solarij emitira velike količine UVA zraka, a gotovo ništa UVB zraka koje su zaslužne za proizvodnju vitamina D. Tako solarij može povećati rizik od raka kože za čak 75 posto. Također, on definitivno dovodi do preranog starenja kože i trebalo bi ga izbjegavati pod svaku cijenu.

Uzmite pauzu od sunčanja

Pauza od sunčanja će smanjiti intenzitet UV zraka kojima je koža izložena, a tako će se i smanjiti rizik od opeklina od sunca, što znači da će vaša preplanulost biti zdravija i dugotrajnija.

Obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom od sunca

Svako uvjerenje da je korištenje kreme za zaštitu od sunca s niskim faktorom najbolji način za postizanje preplanulog tena je pogrešno. Nikad ne bi trebali izbjegavati zaštitu od sunca u korist tamnije boje kože. Čak i ako niste skloni gorenju na suncu, te zrake vas i dalje dovode u rizik od raka kože i preranih znakova starenja. Stručnjaci preporučuju korištenje krema širokog spektra zaštite sa SPF30 kako biste bili zaštićeni od UVA i UVB zraka. Trebali bi ju nanositi svaka dva sata tijekom izlaganja suncu. Ako ste obožavateljica proizvoda za ubrzano tamnjenje poput ulja ili marmelade, možete potražiti one verzije s faktorom, a možete ih i nanositi nakon kreme koja ima SPF. Vaš preplanuli ten tako neće biti samo lijep, nego ćete ga postići na zdrav način.

Blagotvorni sastojci poput mrkve i maslinovog ulja idealni su za postizanje preplanule puti

Olivalov Super Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje dostupan je u verziji bez zaštitnog faktora i u verziji sa SPF 10 koji vašoj koži pruža blagu zaštitu od sunca. Uz to, oba pekmeza će nahraniti, njegovati i štititi vašu kožu svojim sastojcima poput beta karotena, ulja mrkve, oraha, masline i kakaovca. S njima možete postići lijep brončani sjaj. Olival u svojoj ponudi ima i Super Mrkva suho ulje za ubrzano tamnjenje koje se lako nanosi i brzo upija. Sadrži beta karoten iz mrkve i ekstradjevičansko maslinovo ulje te ulje mrkve i oraha. Ovo ulje dostupno je i u zlatnom izdanju koje je obogaćeno zlatnim shimmerom koji se presijava na suncu i naglašava brončanu boju kože. Super Mrkva ulja ne štite kožu od sunca, stoga bi najbolje bilo da prethodno nanesete mlijeko ili ulje za zaštitu od sunca.

Osim mrkve, već znamo da je maslinovo ulje jedan od glavnih partnera u postizanju lijepe i preplanule kože. Ono se tradicionalno godinama koristi na našim prostorima jer ima mnoge bogate sastojke koji blagotvorno djeluju na našu kožu. Olival je inspiriran ovom tradicijom stvorio ulje za sunčanje Super Maslina sa zaštitnim faktorom četiri. Ono sadrži visokokvalitetno, ekstradjevičansko ulje masline i badema s UV filtrima koji pružaju blagu zaštitu od sunca. Ono je idealno za osobe tamnije puti ili za one koji održavaju već postojeći preplanuli ten. Brže se upija od tradicionalnog ulja i lako se razmazuje, što uvelike olakšava nanošenje.

Kako ne biste zaboravili zaštititi svoje usne Olival je kreirao i Super Mrkva balzam za usne od mrkve, masline, kakaovca i nevena sa zaštitnim faktorom 20 koji pruža umjerenu zaštitu od sunca te štiti od isušivanja potaknutog suncem, vjetrom i morskom soli.

Olival proizvodi za sunčanje i ubrzano tamnjenje dostupni su u drogerijama i u Olival web shopu.

Preporučene maloprodajne cijene Super Maslina i Super Mrkva proizvoda:

SUPER Maslina ulje za sunčanje SPF 4 – 39,90 kn
SUPER Mrkva balzam za usne SPF 20 – 24,90 kn
SUPER Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje – 39,90 kn
SUPER Mrkva pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10 – 44,90 kn
SUPER Mrkva suho ulje za ubrzano tamnjenje – 39,90 kn
SUPER Mrkva zlatno ulje za ubrzano tamnjenje – 44,90 kn

Foto: Unsplash, Pexels, Olival

Učitati još
Zatvori