Donosimo sve prednosti prenatalnog testa koji bira sve više trudnica
Donosimo sve prednosti prenatalnog testa koji bira sve više trudnica

Donosimo sve prednosti prenatalnog testa
koji bira sve više trudnica

Prenatalno testiranje više nije tabu tema u Hrvatskoj. Trudnice sve više shvaćaju važnost prenatalnog testiranja u ranoj fazi trudnoće. Posebnu pozornost izazvao je YOU51 prenatalni test o kojem se u posljednje vrijeme puno govori u “trudničkim krugovima”.

Ako se nalazite pred važnom odlukom – koji neinvazivni prenatalni test odabrati – istražili smo i izdvojili najvažnije prednosti ovog popularnog testa.

Analiza na najpouzdanijoj platformi

Kvaliteta NIPT-a određena je tehnologijom kojom se analiza izvodi. Svi YOU51 uzorci analiziraju se u Illumina certificiranim laboratorijima diljem Europske unije. Illumina je pionir u području neinvazivnog prenatalnog testiranja i kao takva, postavila je temelj za sve ostale testove na tržištu. Ona radi po principu analize cijelog genoma fetusa što daje potpuni uvid u brojčano i strukturno stanje svih kromosoma.

Jednostavno rečeno, ono što je Apple za pametne telefone, to je Illumina za prenatalne testove. Illumina platforma jamči pouzdanost od 99,99%, što znači da je mogućnost pogreške gotovo nemoguća.

Dok drugi testovi, poput kombiniranog probira, daju samo statistički podatak postoji li visok ili nizak rizik od određenog stanja, YOU51 daje definitivan rezultat – ima li beba određenu genetsku abnormalnost ili ne.

Za uspješan nalaz dovoljna je minimalna stopa fetalne frakcije

Ako ste se informirali o prenatalnom testiranju, onda sigurno znate da je potreban određeni postotak fetalne frakcije (DNK bebe u majčinoj krvi) da bi analiza uopće bila moguća. Upravo zahvaljujući najnovijoj generaciji illumina tehnologije, 2% fetalne frakcije dovoljno je za postizanje rezultata. To znači da su šanse da ćete morati ponoviti test gotovo nikakve.

Sve se može odraditi online

YOU51 je online prenatalni test što znači da cijeli postupak (osim vađenja krvi, naravno) možete odraditi i dok pijete kavu, na pauzi ste od posla ili uživate u omiljenoj seriji. Registracija na web stranici traje maksimalno pet minuta. Uz registraciju, test možete platiti odmah preko najpouzdanijeg Monri payment providera. To znači da ne morate ni izaći iz kuće, sve do trenutka vađenja krvi.

Nakon dogovora o terminu i lokaciji testiranja, odlazite u laboratorij gdje vas čeka spreman vaš YOU51 set za testiranje. Osoblje će izvaditi 10 ml venske krvi, kao za bilo koju drugu analizu, i to je to! Dobit ćete DHL kod za praćenje uzorka i kada uzorak stigne u laboratorij, nalaz već za 1 do 5 radnih dana stiže na vaš mail.

Dakle, 5 minuta vremena i 10 ml krvi mogu vam osigurati mir u preostalim mjesecima trudnoće.

Važna je i cijena

Ne smijemo zanemariti financijski aspekt što je svakako još jedna prednost YOU51 prenatalnog testa, budući da nudi najbolju cijenu na tržištu. S obzirom na to da se test kupuje direktno od tvrtke, bez posrednika, te da se većina stvari odvija online (kao što smo gore spomenuli), postoji mogućnost da ponude realniju cijenu testa koja je čak i do 200€ niža u usporedbi s konkurentskim tvrtkama.

Stručna medicinska podrška na raspolaganju

Vrlo je važno znati da se imate kome obratiti ako imate neku dvojbu. Pored stručnjaka u Illumina laboratorijima koji interpretiraju vaš nalaz, na raspolaganju je i regionalni YOU51 tim na čelu s dr. Kojićem, genetskim savjetnikom, s kojim možete zakazati besplatne genetske konzultacije.

Kakva su iskustva trudnica?

Jedna od trudnica koja je radila YOU51 je i Tatjana Drmač, zagrebačka influencerica. Tatjana je na svojim društvenim mrežama podijelila da je u ovoj, kao i u prošloj trudnoći, odabrala YOU51 prenatalni test, kako ona kaže: “Za sigurnu i mirnu trudnoću”.

Nadamo se da ste ovdje pronašli odgovore na neka od svojih pitanja, a YOU51 tim svakako stoji na raspolaganju za sve nedoumice.

Foto: Pexels, Unsplash, PR, Instagram (@tatjanadrmach)

Učitati još
Zatvori