Kako postići prirodno zdrav i blistav osmijeh?

Kako postići prirodno zdrav i
blistav osmijeh?

Postoje oni proizvodi u našoj svakodnevnoj beauty rutini o kojima ni ne razmišljamo mnogo, jer imaju svoju funkciju, svakodnevno ju ispunjavaju i tu priča o njima obično staje. Funkcionalni su, ali ne pretjerano uzbudljivi, i podređeni su našoj redovitoj njezi u kojoj čine tek jedan u nizu kotačića. Za njima mehanički posežemo na policama drogerija ili supermarketa i zapravo im ni ne posvećujemo toliko pozornosti u smislu da istražujemo njihov sastav ili testiramo njihov učinak.

Kada razmislite o tim neophodnim kozmetičkim preparatima koje imate u kupaonici i bez kojih ne možete, iako im pri kupovini i njihovom korištenju možda ne pridajete pažnju, sjetit ćete se i paste za zube – neizostavne kada je riječ o održavanju zdravlja zubi i usne šupljine. No, kako bi zubi i usna šupljina doista bili zdravi, jeste li se ikad zapitali s kojom točno pastom njegujete ovo osjetljivo područje, što se nalazi u njenom sastavu i kakav učinak dugoročno ima na zube?

Danas se kao problematični sastojak prosječnih pasta za zube najprije ističu agresivni abrazivi (pronaći ih se može u pastama za izbjeljivanje), koji umjesto da vam pruže sjajan i zdrav osmijeh, rade upravo suprotno – oštećuju zubnu caklinu i dovode do više pukotina na zubima, stvarajući plodno tlo za razvoj bakterija. Kao štetan sastojak za zube, ako je u većoj količini od propisane, navodi se i fluor, čije su soli najpoznatije aktivne tvari zubnih pasti. A onda su tu i razni konzervansi koji produljuju vijek trajanja paste za zube na polici u trgovini, umjetna bojila koja pastama daju atraktivnu bjelinu i prepoznatljive šare…

Danas kada se sve više okrećemo održivim, eco-friendly životnim rješenjima i sve više pazimo što od kozmetičkih preparata stavljamo na kožu i na taj način unosimo u organizam, idealno je vrijeme da se napokon zagledamo i u deklaracije zubnih pasta, jer ipak ih koristimo na dnevnoj bazi, nekoliko puta dnevno, i mi i naši najmlađi.

Zašto ne biste isprobali BIO paste za zube?

Ako izuzetno držite do oralne higijene i za svoje zube želite samo najbolje, zašto ne biste isprobali BIO paste za zube? Vlastitu BIO liniju zubnih pasti relativno nedavno predstavila je naša poznata tvrtka Plidenta, koja se okrenula prirodi kako bi nam ponudila ono najbolje. Plidenta BIO linija podrazumijeva prirodne zubne paste sa 100% prirodnim ekstraktima, za koje je inspiracija došla iz hrvatske narodne medicine, a njihov sastav pozdravili bi i stomatolozi i botaničari. Kreirajući ovu posebnu liniju, Plidente se posvetila pronalasku dragocjenih prirodnih sastojaka koji su se u hrvatskoj narodnoj medicini tradicionalno koristili za higijenu i zaštitu usne šupljine, a i danas imaju značajnu ulogu u postizanju istog cilja. Stavljajući naglasak na prirodno, biranim prirodnim sastojcima izbjegnuti su standardni ‘loši’ sastojci pasta, ali i kozmetike općenito, kao što su konzervansi, bojila, parabeni i SLS. Ove su paste ne samo prirodne, već i veganske, a osmišljene su na način da prirodno i neabrazivno pruže najbolju njegu zubima i desnima.

Plidenta BIO linija na četiri načina

Ova linija rješava svaku vašu boljku ili potrebu vezanu uz oralno zdravlje i higijenu, s ukupno 4 zubne paste farmaceutske kvalitete i 4 različite namjene.

Imate problema s osjetljivošću zubi i desni?

Osljetljivim zubima i desnima u pomoć uskače Plidenta BIO Sensitive zubna pasta. Blaga je, bez iritansa i puna sastojaka koji imaju umirujuće djelovanje. Prirordni ekstrakti kadulje, ružmarina, različka, divljeg kestena, te prirodne arome metvice, primjerice, djeluju antibakterijski i umirujuće na sluznicu usne šupljine. Različak ublažava upale desni, tonizira i hidratizira sluznicu usne šupljine, a divlji kesten umiruje sluznicu usne šupljine i ublažava iritacije.

Plidenta BIO Sensitive

Muče vas žuti/sivi zubi?

Plidenta ima pastu za izbjeljivanje, ali ne bilo kakvu. Plidenta BIO Whitening zubna pasta vraća bjelinu zubima, no čini to na prirodan i neabrazivan način. Ponovno se susrećemo s pregršt prirodnih sastojaka u službi ljepote zubi; kompleks jekovitog bilja u kombinaciji s prirodnim ekstraktima masline, bisera i morske soli štiti od bakterija i karijesa, smanjuje osjetljivost zubi i jača strukturu zubne cakline, maslina djeluje antioksidativno,  antibakterijski i pomaže kod upala dok morska sol uklanja mrlje sa zubi i jača zubnu caklinu. Tu je i prah bisera, koji dodatno štiti strukturu zubne cakline.

Plidenta BIO Whitening

Kako stati na kraj plaku i kamencu?

Razvoj plaka i kamenca možete usporiti još jednom sjajnom pastom iz Plidenta BIO linije. Plidenta BIO Antiplaque zubna pasta sadrži prirodnu formulu ekstrakta bijelog sljeza, cvijeta naranče, kadulje, ružmarina koja djeluje antibakterijski, umirujuće i tonizirajuće na sluznicu usne šupljine i održava desni zdravima. Bijeli sljez umiruje nadraženu sluznicu usne šupljine, a cvijet naranče tonizira i hidratizira sluznicu. Kadulja održava desni zdravima i sprječava loš zadah dok ružmarin djeluje antibakterijski.

Plidenta BIO Antiplaque

Ultimativna zaštita za zube

Kaže se da je bolje spriječiti, nego liječiti, a taj cilj ima i Plidenta BIO Protective zubna pasta, koja održava desni zdravima, štiti i sprječava nadražaje i upale, smanjuje plak te djeluje protiv karijesa. Prirodni ekstrakti lipe, kamilice, kadulje, ružmarina i prirodne arome paprene metvice, klinčića i anisa idealni su za izuzetno osjetljive desni na koje djeluje antiseptički, protuupalno i umirujuće.  Kamilica potpomaže sprečavanje nastanka naslaga i upale desni, te loš zadah dok lipa sprječava i ublažava upale i nadražaje desni.

Plidenta BIO Protective

Novu liniju Plidenta BIO zubnih pasti potražite na policama drogerija i većih trgovačkih lanaca po preporučenoj, maloprodajnoj cijeni od 18,90 kuna.

Foto: Plidenta, Pexels

Učitati još
Zatvori