Optical Express predstavio Vision Training Center

Optical Express predstavio
Vision Training Center

Kontrec, Pavlović, Mandalinić

Tin Kontrec, Domagoj Pavlović i Stipe Mandalinić

OPTICAL EXPRESS – VISION TRAINING CENTER

Jučer je u hotelu Esplanade održano predavanje na kojem je predstavljen novi projekt poliklinike Optical Express – Vision Training Center, s revolucionarnom Senaptec tehnologijom. Kao jedini takav centar u regiji te jedan od tri takva centra u Europi, Optical Express Vision Training Center vodeći je u području novih tehnologija, a nudi opremu za analizu, treniranje i poboljšanje vještina potrebnih u svakom sportu, ali i bilo kojem poslu koji zahtijeva brzu reakciju.

Cilj programa koji se provodi u Vision Training Centru je upoznati profesionalne sportaše s nedostacima u njihovim navikama obrađivanja vizualnih informacija te treniranjem istih, kako bi poboljšali svoje performanse na terenu. Prakticiranjem ovog programa sportaši poboljšavaju brzinu reakcije, sposobnost istovremenog praćenja više meta, procjenu udaljenosti mete, korištenje perifernog vida te mnoge druge vještine ključne za profesionalni sport. Rezultati se obrađuju individualno za svakog sportaša, ovisno o sportu s kojim se bavi, razini natjecanja i poziciji unutar momčadi te se predlažu vježbe koje poboljšavaju određene vještine.

SENAPTEC TEHNOLOGIJA

Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša, Senaptec je sa svojom revolucionarnom opremom otkrio prostor u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Tako se pokazalo da rad na Senaptec Sensory Station-u pomaže osobama s autizmom ili poremećajem koncentracije, dok rad sa Senaptec Strobe naočalama uvelike pomaže ljudima oboljelima od multiple skleroze, nakon moždanog udara te u rehabilitaciji nakon određenih operativnih zahvata (npr. operacije koljena).

Damir Martin

Damir Martin

REVOLUCIONARNA TEHNOLOGIJA

Optical Express usluge među prvima su iskušali nogometaši GNK Dinamo, zajedno s nogometnim reprezentativcem Markom Pjacom, dok su na jučerašnjem predavanju iskusni govornici, CEO Senapteca Joe Bingold i voditelj Optical Express Vision Training programa mr.sc. Damjan Žunić, podijelili nove spoznaje vezane za ovu revolucionarnu tehnologiju. Novom Senaptec tehnologijom oduševljeni su poznati sportaši Damir Martin, veslač i sportaš godine za 2016. koji je demonstrirao rad Senaptec aparata, NBA košarkaš Damjan Rudež, legenda hrvatske košarke Slaven Rimac, sestre Kalaus, rukometašice i osvajačice europskog kupa, hrvatski rukometni reprezentativci Tin Kontrec, Domagoj Pavlović, Luka Šebetić, Stipe Mandalinić, dugogodišnji klijenti Optical Express-a, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak i hrvatski vaterpolist Ivan Buljubašić te mnogi drugi.

Više o Optical Express Vision Training centru možete saznati na opticalexpress.hr.

Damjan Rudež

Damjan Rudež

Domagoj Pavlović

Domagoj Pavlović

Ivan Buljubašić

Ivan Buljubašić

Ivica Tucak

Ivica Tucak

Larissa i Dora Kalaus

Larissa i Dora Kalaus

Luka Šebetić

Luka Šebetić

Slaven Rimac

Slaven Rimac

Stipe Mandalinić

Stipe Mandalinić

Tin Kontrec

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori