Uz ovih nekoliko savjeta, više nećete iz frizerskog salona otići s lošom frizurom

Uz ovih nekoliko savjeta, više nećete iz frizerskog salona otići s lošom frizurom

nova frizura
@harperandharley

Prema frizerskim salonima mnogi imaju podijeljene osjećaje. S jedne strane, uživaju u opuštanju u frizerskom stolcu jer znaju kako će nova frizura izazvati reakcije poput wow. Ipak, s druge strane, neki zakazivanje termina odgađaju što je više moguće upravo iz razloga što ih je strah rezultata, odnosno da on neće biti onakvim kakvim su ga zamislili. Međutim, put do nove, savršene frizure jednostavniji je nego što mislite, a treba se poslužiti samo s nekoliko trikova koji pokazuju da je, kao i kod većine stvari, jasna komunikacija najvažnija!

Budite iskreni s frizerom

Frizeri jesu stručnjaci u svom području, no oni ne mogu čitati misli te ne mogu znati koje su vaše želje. Stoga, važno im je unaprijed reći što točno želite, ali isto tako morate biti iskreni oko toga kakva je vaša hair rutina, da bi znali kako postupati s kosom.

Obratite pozornost i na vlastiti lifestyle

Svaka frizura izgleda odlično u trenutku izlaska iz frizerskog salona, no uvijek si treba postaviti pitanje – kako će izgledati nakon par dana i onda kad budemo sami svoji majstori? Prije nego se odlučite za novi look, obratite pozornost na to hoćete li ga imati vremena održavati. U to se ubraja pranje kose, feniranje, radno okruženje… Bilo bi dobro to podijeliti s frizerom kako biste zajedno pronašli najbolje rješenje.

Bolje pokažite želje, nego što ih opisujete

nova frizura
@harperandharley

Koliko ste puta čuli rečenicu “Željela sam da mi skrati samo 2 cm, na kraju je to bilo barem 5”? Kako se takve stvari ne bi ponavljale, najbolje bi bilo da rukom pokažete do kud želite da vas frizer ošiša. Ako se radi o nekoj kompliciranijoj frizuri, dobra je ideja donijeti fotografiju jer su hair stilisti vizualni ljudi pa je fotografijom mnogo lakše objasniti želje.

Nemojte raditi radikalne promjene

Ako imate dugačku kosu i želju za novom, kratkom frizurom, neka to bude postepeno. Naime, nemojte se odmah ošišati na kratki bob, već isprobavajte različite dužine kako bi promjena bila lakša. Samim time, ako i ne budete zadovoljni onim što ste naumili, eventualna “šteta” je manja te ćete se brže vratiti na staru dužinu.

Obratite pozornost na postupak šišanja

Bez obzira na to što mnogi frizerske salone gledaju kao na idealna mjesta za opuštanje, važno je cijelo vrijeme obraćati pozornost na ono što se radi. Najbolje je cijelo vrijeme promatrati u zrcalu kako šišanje napreduje te postaviti pitanje ako vam nešto nije jasno.

Brinite o kosi između šišanja

nova frizura
@harperandharley

Opskrbite se kvalitetnim proizvodima za kosu – šamponom, regeneratorom te onim proizvodima koji su namijenjeni vašem tipu kose. Najvažnije, ne zaboravite stavljati na kosu proizvode koji služe kao zaštita od topline.

Foto: Instagram (@harperandharley)

Učitati još
Zatvori