Noćne kreme za lice zbog kojih ćete se probuditi s mekšom i glađom kožom

Noćne kreme za lice zbog kojih ćete se
probuditi s mekšom i glađom kožom

@oljaryz

Gotovo uvijek pričamo o dnevnoj beauty rutini, no pritom ne treba zanemariti ni jednako bitnu, večernju njegu. Nakon cijelog dana, lice je puno nečistoća koje treba pomno ukloniti kako bi koža bila zdrava, njegovana i nahranjena. Početni korak u večernjoj beauty rutini svakako je čišćenje lica koje je prvi korak za zdravu i lijepu kožu, a pritom treba koristiti proizvode koji neće isušiti kožu niti narušiti njezinu pH ravnotežu. Nekoliko puta tjedno dobra je ideja nanijeti hidratantnu masku za lice kako bi se vratila prirodna hidratacija kože te kako bi se licu pružila potrebna intenzivna njega. Posljednji, a ujedno i nezaobilazan korak u večernjoj njezi lica je i noćna krema čije se nanošenje ne preporučuje preskakati jer je po svojoj formuli i svojim svojstvima jednako bitna kao i dnevna krema koju nanosimo ujutro.

Kedma obnavljajuća noćna krema sa safirom

Međutim, te dvije formule ne treba izjednačavati jer, za razliku od dnevnih krema koje su zaslužne za zaštitu kože od štetnih radikala i za njezinu hidrataciju, noćne kreme imaju jedan cilj, a to je regeneracija.

Naime, vrlo je bitno da se tijekom noći sanira sve “negativno” što je nastalo na koži tijekom dana pa noćne kreme trebaju biti bogate vitaminia kao što si vitamini C, E i A. Noćna krema ne sadrži zaštitni SPF faktor, a od dnevne se razlikuje i po tome što je teža i masnija na licu. Međutim, upravo je to koži potrebno noću kako bi se ten ujednačio te kako bi se lice smirio, a koža ostala hidratizirana i u noćnim satima. Osim beauty sleepa, vrlo je važno pobrinuti se i za pravilnu njegu lica prije spavanja pa u donosimo nekoliko krema koje će odlično odraditi svoj posao dok vi bezbrižno spavate.

Učitati još
Zatvori