Ako imate problem s masnom kožom i prištićima, ovo su proizvodi koji ćete obožavati

Ako imate problem s masnom kožom i prištićima, ovo su proizvodi koji ćete obožavati

Koža s nepravilnostima jedan je od najzahtjevnijih tipova i pronaći savršenu njegu baš za nju i njene potrebe može potrajati godinama. I doista, mnogo će vremena proći dok se ne upoznamo s njome u potpunosti, dok ne definiramo što ju sve karakterizira i koje probleme sa sobom nosi. Često hirovita i nepredvidljiva, koža s nepravilnostima veliki je izazov, no jednom kada pronađete idealne proizvode za nju, držat ćete ju pod kontrolom i njome biti zadovoljne.

Što karakterizira kožu s nepravilnostima?

Prvenstveno činjenica da proizvodi previše sebuma, a u konačnici rezultira proširenim porama, miteserima i prištićima te onim neugodnim masnim sjajem na licu, koji može narušiti čak i savršeni make up. Razloge za lučenje sebuma, koji je nusprodukt djelovanja naših lojnih žlijezda i inače ima korisnu funkciju zaštite kože od vanjskih faktora, treba tražiti u stresu kojem smo svakodnevno izloženi, hormonalnim promjenama i genetskim predispozicijama, a napokon se sve više priča i o tome koliko na kožu s nepravilnostima utječe i onečišćenje iz zraka kojem smo izloženi svi mi koji živimo u gradovima.

Ono što je bitno jest ovom tipu kože donijeti ravnotežu, kako kroz čišćenje, tako i kroz njegu koja će uslijediti, naročito sada po ljeti, kada visoke temperature osiguravaju plodno tlo za začepljivanje pora. U porama se, poznato je, nakupljaju make up proizvodi koje nosimo, izlučeni sebum i nečistoće iz zraka, a svi zajedno utječu na nastanak mitesera i prištića. Njih je ipak moguće izbjeći uz pravilnu njegu i ciljane proizvode koji će koži s nepravilnostima omogućiti svojevrsni restart. Ako i vi imate ovaj tip kože, birajte proizvode koji će ukloniti mrtve stanice kože i dobro očistiti vaše pore od nakupljenog make upa, sebuma i onečišćenja iz zraka – pročišćujući pilinzi i maske u ovom će slučaju biti jaki aduti vaše njege.

Tri idealna proizvoda za kožu s nepravilnostima ovog ljeta

Problematici kože s nepravilnostima vrlo je ozbiljno pristupila NIVEA, koja je svoju pažnju u posljednjih nekoliko sezona uvelike usmjerila na to kakve posljedice na našu kožu ostavlja život u urbanim sredinama. To joj je omogućilo da na tržište izađe sa zanimljivim inovacijama i nekim novim djelotvornim formulama za kožu, a njena URBAN SKIN DETOX linija definitivno je jedno od najvećih postignuća u području zaštite kože od onečišćenja iz zraka.

Za kožu s nepravilnostima, tu su tri NIVEA URBAN SKIN DETOX proizvoda koji joj pomažu ne samo biti zdravijom, već i svježijom, mladenačkijom i ljepšom.

NIVEA URBAN SKIN DETOX 3-U-1 GLINA ZA ČIŠĆENJE

Kao što mu i ime govori, u jednom NIVEA proizvodu zapravo se nalaze njih tri, tako da se ova glina može koristiti i za čišćenje/umivanje, i kao piling, i kao maska. Sadrži ekstrakte crne riže i zelenog čaja, ali i prirodnu glinu bogatu mineralima, te omogućuje dubinsko čišćenje kože s nepravilnostima na koju je traga ostavio ubrzan tempo života u gradu. Ako ju koristite za umivanje, smanjit ćete broj bakterija koje uzrokuju prištiće, ako ju koristite kao piling, odstranit će mrtve stanice kože, pročistiti pore i poboljšati izgled kože, a u ulozi maske ova će glina poboljšati učinak matiranja i zaglađivanja. Cijena gela za umivanje lice je 49,90kn.

NIVEA PEEL OFF URBAN SKIN DETOX MASKA – matirajuća

U ovoj se formuli ponovno nalaze ekstrakti crne riže i zelenog čaja, koji na kožu imaju detox učinak. Peel off maska uklanja mrtve stanice kože, ljuskice i nečistoće iz okoliša, trenutno poboljšavajući izgled pora. Najzanimljivija je činjenica da se radi o peel off tipu maske, pa kada se osuši, masku nježno povučete kako biste je uklonili i zatim uživate u osvježenoj koži matiranog izgleda! Ovu odličnu detox masku možete pronaći po cijeni od 49,90kn.

NIVEA PEEL OFF URBAN SKIN DETOX MASKA – hidratizirajuća

Ova peel off maska ima posebnu formulu s hidraminom i aktivnom tvari koja na koži stvara film. Nježno odstranja odumrle stanice i dubinski čisti kožu. Aktivno uklanja ostatke sebuma, kako bi se smanjio i spriječio neželjeni sjaj, a u jednom pakiranju dobivate količinu maske dostatnu za dvije upotrebe. Posebno je praktična za nositi u kozmetičkoj torbici kada putujete i ne želite preskočiti masku kao dio svoje beauty rutine. Cijena URBAN SKIN Detox Peel off maske je 15,90kn.

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori