Nekoliko savjeta za zategnutiji trbuh i bokove ovog ljeta

Nekoliko savjeta za zategnutiji
trbuh i bokove ovog ljeta

Objavu dijeli Sarah (@sarahs_day)

Rad za računalom i višesatno sjedenje prije ili kasnije kao posljedicu ima salo na trbuhu, ali i na bokovima. A nataloženih masnih naslaga nije se baš jednostavno riješiti. Potrebna je velika disciplina, vježbanje i pravilna ishrana. Brza i jednostavna rješenja poput “treskavih” pojaseva za masažu koji “tope” salo neće nam puno pomoći. Važno je aktivirati se i prilagoditi prehranu svojim godinama i potrebama.

Trendovi se mijenjaju i nekada su in obline, a nekada mršavost. No, zdravo i zategnuto tijelo, ipak nikada ne izlazi iz mode. Stoga ćemo se podsjetiti osnovnih pravila koja nam jamče zategnut trbuh.

Hrana

Obilan doručak koji će nam osigurati dovoljno energije za dan u pokretu, osnovno je pravilo za skidanje masnih naslaga s trbuha. Kombinacija proteina i ugljikohidrata odvratit će nas od neprestanog i nezdravog grickanja. Ako niste jutarnji tip koji može ujutro uživati u hrani, pripremite smoothie. Kombinacija voća i špinata neka bude vaš izbor. Također, cjelovite žitarice su odlične za skidanje masnih naslaga jer one upravo potiču sagorijevanje masti, a to će držati razinu inzulina pod kontrolom. Bobičasto voće, bademi, orasi, jaja, avokado, brokula, piletina, puretina, losos i rajčice neka budu osnovne namirnice na vašem meniju. Kombinirajte ih u razumnim količinama i napravite prvi korak do ravnog trbuha. Sol izbjegavajte i nikako ne pravite prevelike pauze između obroka jer ćete gladni teško kontrolirati količinu unesenih namirnica.

Vježbanje

Pravilno vježbanje iziskuje posvećenost. Za vidljive rezultate preporuka je vježbati 4 do 6 puta tjedno. Prakticirajte vježbu škarica, podizanje jedne pa druge noge dok ležite na podu. Trčanje je također vrlo preporučljivo, zatim, bočni trbušnjaci, seal jump, čučnjevi, sklekovi i tzv. marinci-sklekovi u kombinaciji sa skokovima. Pola sata dnevno bit će dovoljno da se na vašem tijelu počnu događati promjene.

Tvrdoglavost

Ne uspoređujte se s drugim ljudima jer vas to može obeshrabriti. Bez obzira na način života, prehrambene navike i sl. ipak i genetika igra značajnu ulogu u ovoj priči. Stoga ne odustajte sve dok ne realizirate svoj cilj bez obzira koliko vam vremena za to trebalo. No, uz pridržavanje pravila, vidjet ćete razliku već nakon nekoliko tjedana. Osjećat ćete se bolje, a i samopouzdanje će rasti. Stoga, tvrdoglavo nastavite svoj put do ravnog trbuha i ne podliježite iskušenjima. Osjećat ćete se sjajno.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori