Ovo su trenutno najprodavaniji parfemi na svijetu

Ovo su trenutno najprodavaniji
parfemi na svijetu

Osiguravanje mjesta među najprodavanijim parfemima u svijetu ne događa se preko noći. Uz tisuće i tisuće mirisa koji su u konkurenciji, postizanje statusa kultnog klasika je priznanje koje je dodijeljeno samo nekolicini. No, oni koji to dobiju postigli su svoj ultimativni cilj. Parfem je nesumnjivo najosobniji beauty proizvod koji možemo imati. Primjerice, ruževi za usne bi mogli postići status kultnih klasika svojim formulacijama i kombinacijama nijansi. No, naš ukus za parfeme ovisi o faktorima koji su duboko ukorijenjeni u našoj psihi. Oni su pod velikim utjecajem naših osobnih iskustava i sjećanja. To definitivno nadilazi jednostavni odabir boje i formule ruža.

Najprodavaniji parfemi koji su zaslužili status kultnih klasika

Stručnjaci objašnjavaju da je naš osjet njuha ukorijenjen u najprimalnijem dijelu našeg mozga, onom koji se zadužen za preživljavanje. Ne nalazi se tamo gdje su integrirane sve ostale naše osjetne informacije. Umjesto toga, nalazi se u onom dijelu mozga koji pomaže u obradi naših svakodnevnih emocija. Niti jedno drugo osjetilo koje imamo nema ovako izravnu i prisnu vezu s područjima mozga koja obrađuju emocije, asocijativno učenje i pamćenje.

Stoga su parfemi koji nas privlače i koje nakon toga odlučimo prskati na zapešća zaista vrlo važni i zaslužuju poseban status. Kad usprkos našem, toliko istančanom i osobnom, osjetilu njuha, parfemi dobivaju tako veliki broj obožavatelja diljem svijeta, s milijunima bočica koje odlijeću s polica od SAD-a do Australije, oni su uistinu zaslužili status kultnih klasika. U nastavku se nalaze trenutno najprodavaniji parfemi na svijetu koji vrijede svakog šprica.

Christian Dior J’adore
Viktor & Rolf Flowerbomb
Yves Saint Laurent Black Opium
Giorgio Armani Si
Lancôme La Vie est Belle
Le Labo Santal 33
Byredo Gypsy Water
Guerlain Mon Guerlain
Miller Harris Scherzo
Chanel No. 5

Foto: Instagram, Lijepa.hr, Notino.hr, Douglas, Cult Beauty, Feel Unique

Učitati još
Zatvori