Najpopularnije metode izbjeljivanja zubi

Najpopularnije metode izbjeljivanja zubi

Vaše samopouzdanje najbrže će narasti jednim širokim blistavim osmijehom. Osmijehom u kojem nema mjesta sramu ili skrivanju potamnjelih zuba. A najpopularnije metode za sigurno izbjeljivanje zuba su izbjeljivanje pomoću ZAAP lampe i izbjeljivanje laserom. Obje metode su jako brze, a vama poklanjaju dozu samopouzdanja, kakvog niste očekivali.

Svi znamo da neke naše omiljene aktivnosti, poput pijenja kave, vina i pušenja, ili jedenje određene hrane, mogu potamniti nijansu zuba. Zubi, iako možda tamnije nijanse, ne moraju nužno značiti da nisu zdravi, pogotovo ako ste uredni u posjećivanju svog stomatologa. No, dojam koji ostavljamo pokazujući zube žute ili smeđe nijanse ne govore o nama isto. Simbol zdravlja, ali i sreće su bijeli zubi – zašto da par nijansi tamniji zubi o nama odaju drugačiji dojam kada se nasmijemo? Zašto da padnemo na tom testu, ako je dovoljno malo vašeg vremena kako bi se to promijenilo?

Izbjeljivanje zubi laserom

Dva najučinkovitija načina izbjeljivanja zubi

 „Postoji više načina za izbjeljivanje zuba, ali dva su uvjerljivo najučinkovitija. Uvjerljivo najpopularnija metoda izbjeljivanja zubi je ona uz pomoć ZAAP lampe. Izvodi se pod kontrolom stomatologa, postupak traje 45 minuta, a efekt je vidljiv odmah i može potrajati do dvije godine uz pravilnu oralnu higijenu. Zubi se mogu posvijetliti do 3 nijanse, a nakon samog postupka, zubi se premazuju pastom na bazi fluora radi dodatne zaštite cakline i zuba.

dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić

Druga po redu najpopularnija metoda izbjeljivanja zuba jest ona koja se radi laserom. Ova metoda još je brža od prve, i traje kratkih 30 minuta. Prije samog lasera, stomatolog mora pregledati usnu šupljinu, očistiti kamenac i ispolirati zube. Laserska svjetlost potiče otpuštanje kisika iz gela s kojim su premazani zubi, čime se odstranjuju pigmenti iz zubne strukture, dok zubi naočigled postaju sve blistaviji. Postupak izbjeljivanja zuba laserom može posvijetliti nijansu za približno 4 do 6 puta, a osjetljivost koja se javi nakon tretmana, nestaje u potpunosti“ – navodi dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije. Više nema razloga za tamne zube. Ovog ljeta neka vaš najljepši dodatak bude stvarno vaš bijeli i blistav osmijeh.

Tim ordinacije TIM DENT – Miličić

Foto: Maja Kljaić, Unsplash

Učitati još
Zatvori