Najbolji make up savjeti Francuskinja

Najbolji make up savjeti Francuskinja

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Camille Charriere (@camillecharriere)

Ima nešto u ljepoti Francuskinja što mnoge od nas potiče na to da skinemo sve tajne i trikove njihove beauty rutine. A pravi poznavatelji Francuskinja otkrit će vam kako one zapravo uopće nemaju neke rigorozne i kompleksne rutine, već su mnogo više nonšalantne glede vlastitog izgleda, što nas vjerojatno i privlači njihovom looku. Ipak, postoje neki ideali ljepote kojima teže, a to su čista koža bez nesavršenosti, statement usne i jednostavni smokey-eye. Njihova svakodnevna make up rutina je minimalna, no praktična i zapravo idealna za sve žene u pokretu.

Njega kože je ključ

Iza svakog savršenog tena krije se pravilna njega kože, a znaju to i Francuskinje. Jedino pravilna njega koja maksimalno poštuje kožu može rezultirati njenim zdravljem i sjajem kojem svi težimo. Make up Francuskinja počinje upravo s blistavom kožom i to je baza make up looka oko koje se ne rade kompromisi. Rutina čišćenja u jutarnjim i večernjim satima, hidratantne dnevne kreme i noćni serumi, maske od gline i mnogi drugi proizvodi Francuskinjama pomažu ostvariti i zadržati glatku, svijetliju i ujednačenu kožu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Louise Follain (@louisefollain)

Fokus na jednom području

Rijetko kad Francuskinje će naglasak s make upom staviti i na oči i na usne. Umjesto više naglasaka, fokus najčešće stavljaju na samo jedno područje kojim će privlačiti pozornost. Pritom biraju naglasiti dio lica koji im je najveći adut, bilo da su u pitanju oči koje će istaknuti smokey-eye tehnikom, trepavice koje će izduljiti maskarom ili usne koje će presvući intenzivnim crvenim ružem mat efekta. I kada make up ima samo jedan dominantan akcent, Francuskinje ga odlično nose i svojim primjerom pokazuju kako je ovaj pristup make up zapravo mnogo zanimljiviji od istovremeno smjelo naglašenih očiju i usana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jeanne (@jeannedamas)

Jednostavnost je sve

Iako se svi volimo srediti za večernji izlazak i za tu prigodu biramo nešto intenzivniji make up s više proizvoda no što bismo ih inače vjerojatno stavili na lice, svakodnevni, odnosno dnevni make up Francuskinja otkriva nam kako je jednostavnost ključ dobrog izgleda. One vole brza i jednostavna rješenja za koja im neće trebati previše vremena; primjerice, smokey-eye look koji se postiže u jednom koraku uz pomoć kremastog sjenila koje se može utapkati i razmazati prstima ili ruža za usne kojeg također vole nanositi prstima za ležeran look. Kada svom make upu žele dati dozu sjaja, jednostavno utapkaju kap blistavog primera na jagodice obraza.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sabina Socol (@sabinasocol)

Mladenački sjaj

Kako zadržati mladenački sjaj na francuski način? Uz pomoć njege, ali i uz pomoć make upa koji će ili stvoriti iluziju blistavog tena ili ga još dodatno naglasiti. Jedan od omiljenih im proizvoda za tu svrhu je primer za lice koji sadrži reflektirajuće čestice, posvjetljava i ujednačava ten. Mladenački dojam postižu i kremastim rumenilima koji daju zaglađeniji dojam lica.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori