‘Ubija’ li vašu kožu suhi zrak kod kuće? Znamo kako vam je i imamo rješenje

‘Ubija’ li vašu kožu suhi zrak kod kuće? Znamo kako vam je i imamo rješenje

Situacija s koronavirusom donijela je velike promjene u našu svakodnevicu, na koje se još uvijek pokušavamo naviknuti. Mnoge su tu fundamentalne stvari koje su se promijenile, od toga da većinom ne idemo na posao, već radimo iz kućnih ureda, preko toga da su naši klinci u ‘učionicama’ u udobnosti vlastitog doma, pa sve do činjenice da nam je shopping kao takav postao u velikoj mjeri onemogućen i danas se uglavnom oslanjamo na brojne webshopove s mogućnošću dostave do kućnog praga.

Osim tih velikih i znatnih promjena koje je dosad trebalo ‘probaviti’, izazove doživljavamo i na drugim, naoko manje bitnim frontovima, no i u tim slučajevima svejedno osjećamo posljedice dugotrajnog boravka kod kuće. Nama osobno, posljednjih dana uvelike ispašta koža, na koju je suhi zrak u zatvorenim i grijanim prostorijama itekako ostavio traga. Već dugo se zapravo nismo susreli s toliko iritiranom, osjetljivom i lako reaktivnom kožom, a pokušavajući doći do srži problema i plivajući kroz more informacije koje smo u posljednjih nekoliko godina skupile na temu kože, došle smo i do glavnog stanja koje utječe na to da se koža ovih dana ponaša baš kao što se ponaša – dehidracije!

Zašto je dehidracija trenutno najveći neprijatelj naše kože?

Zbilja je lijepo što posljednjih tjedana ne moramo nositi make up jer ne idemo nigdje, no minimaliziranje make up rutine ne znači istovremeno i minimaliziranje svakodnevne beauty rutine. To što nam je lice ‘čisto’ i lišeno make upa, ne podrazumijeva i to da mu više ne trebaju slojevi najfinijih i najkvalitetnijih preparativnih proizvoda.

Dapače, upravo suprotno. Trebalo bi razmišljati o tome na način da smo gotovo čitave dane zatvoreni doma u prostorijama s grijanjem koje smanjuje vlagu na minimum, a samim time crpi vodu iz našeg organizma, i iz naše kože. Tu istu vlagu moramo joj nadoknaditi i vratiti, a osim kroz konzumiranje dnevno preporučenih količina vode, to možemo učiniti i topički, kozmetikom.

Koji su to proizvodi koji će najbolje moguće re(hidratizirati) našu kožu u ovim izazovnim vremenima? Odgovor na to pitanje dali su nam virtualni savjetnici Dermacare centra, koji će i vama ovih dana pomoći pri odabiru pravog proizvoda za svoju kožu i pri kupovini na www.dermacare.hr.

Naravno, brend koji zna mnogo toga o hidrataciji kože i o tome što našoj koži u kojem trenutku doista treba jest Dermalogica. Upravo u njenom asortimanu našli smo brojne odlične hidratantne proizvode s kojima ćemo si pomoći vratiti kožu – u ravnotežu! Od čistača i tonika, preko primera i boostera, pa sve do krema za razne tipove i razne potrebe kože, u nastavku za vas izdvajamo Dermalogica proizvode koji bi mogli spasiti vašu kožu u doba koronavirusa i samoizolacije.

Dermalogica Calm Water Gel krema

Lagana gel-krema koja hidratizira suhu, osjetljivu kožu. Tehnologija dualne hijaluronske kiseline kojom hijaluronska kiselina različite molekularne mase osigurava povećanje razine vlage i njeno zadržavanje u različitim slojevima epidermisa.

Dermalogica Intensive Moisture Balance krema

Iznimno hranjiva krema koja jača zaštitnu funkciju suhe, umorne kože obnavljajući njezine barijerne lipide. BioReplenish Complex™ učinkovitom kombinacijom ključnih barijernih lipida povećava prirodnu otpornost kože i obnavlja dermalnu barijeru.

Dermalogica Intensive Moisture Cleanser hranjivi čistač za suhu kožu

Nježni kremasti čistač koji efikasno uklanja nečistoće i intenzivno hrani suhu, umornu kožu. Surfaktant bogat lipidima nježno čisti kožu uz minimalno oštećenje važnih proteina i lipida koji je štite od suhoće.

Dermalogica Skin Hydrating Booster za hidrataciju kože

Koncentrirani hidratantni fluid izvrstan i za najsušu kožu. Intenzivno hidratizira žednu kožu i istovremeno zaglađuje i smanjuje sitne bore. Ne sadrži umjetne mirise i boje.

Dermalogica Skin Hydrating Masque hidrantna maska

Osvježavajuća hidratantna maska za oporavak suhe i dehidrirane kože. Hidratacija s postupnim otpuštanjem osigurava dugotrajnu mekoću,potiče prirodni faktor vlaženja kože i obnavlja njenu zaštitnu barijeru. Povećava razinu vlage i čini kožu zdravijom i zaglađenijom. Ne sadrži umjetne mirise i boje.

Dermalogica Antioxidant Hydramist antioksidativni osvježavajući sprej

Osvježavajući antioksidativni sprej trenutno učvršćuje i poboljšava teksturu kože, bori se protiv slobodnih radikala koji je oštećuju. Intenzivno hidratizira suhu i dehidriranu kožu. Ne sadrži umjetne mirise i boje.

Sve Dermalogica proizvode trenutno možete nabaviti ovdje.

Foto: Dermalogica

Učitati još
Zatvori