Uz nekoliko trikova dočekajte blagdane u najboljoj formi

Uz nekoliko trikova dočekajte
blagdane u najboljoj formi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina (@gagalu_home) on

Blagdanski ‘countdown’ može početi. Mjesec dana dijeli nas od najiščekivanijeg praznika u godini, stoga je vrijeme za zdravije odluke i pozitivne promjene. Kako bi praznike dočekali sretni i fit nije potrebno veliko odricanje. Iako se mnogi baš pred kraj godine previše opuste i rezolucije ostavljaju za siječanj, ove godine prekidamo tu tradiciju i odluke za bolji život uvodimo s dugoročnim ciljem. Dobra forma i zadovoljstvo vlastitim izgledom nije utopija. Sjedilački način života, premalo kretanja, nutritivno siromašna hrana i hormonalne promijene doprinose brojnim zdravstvenim problemima koji su puno dublji od onih estetske prirode. Bez opterećivanja, veselimo zasluženim praznicima koje ćemo provesti u udobnosti doma okruženi najmilijima. Kako bi vaša forma bila bolja nego ikada, a vi zadovoljni dočekali blagdane, donosimo nekoliko trikova uz koje ćete rezultate postići bez ulaganja velikog truda

Bolja forma korak po korak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

Preporučena dnevna doza koraka kreće se negdje oko 10 000 na dan. Za mnoge se čini nemogućim za provesti sat vremena hodanja u parku ili na traci tijekom radnog tjedna. Pristup ‘ sve ili ništa’ kojemu tada mnogi podliježu vodi u zatvoreni krug nezadovoljstva, frustracije i placebo efekta raznih dijeta. Uz malo bolje planiranje radnih obaveza tijekom sedam dana u tjednu, vikend ostavite sebe. Zamijenite kasne večeri s ranijim odlaskom u krevet i ranijim ustajanje. Tijelo se preko noći regenerira stoga je bitno da mu omogućite dovoljno sati kvalitetnog sna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samantha?California? (@everlasting.charm) on

Spavajte uz lagano otvoreni prozor jer prozračene prostorije dokazano utječu na kakvoću spavanja. Bolja forma lakše se postiže kada uravnoteženoj prehrani pridružite kretanje. Dovoljno je da svojih 10 tisuća prevalite subotom i nedjeljom, a rezultate ćete vidjeti i prije blagdana. Hodanje je podcijenjena tjelesna aktivnost koja donosi brojne pozitivne učinke na mentalno i tjelesno zdravlje. Hodajte do blagdana i iznenadit ćete se kako se vaša forma iz dana u dan mijenja.

Pravilo 80:20 – zdrave alternative i povremeno uživanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masha From Russia ❤️ (@againwithmasha) on

Tradicionalni pristup hrani i dijetama s vremenom se sve više mijenja. Napuštaju se ustaljena uvjerenja o odricanju od omiljene hrane, gladovanju i općenito restrikciji. Današnjica sama po sebi donosi mnogo stresa u živote kroz privatnu i poslovnu sferu. Da je hrana lijek, od davnina vjeruju istočnjačke kulture. Uzevši u obzir dugovječnost  odličnu formu tih nacija, vrijedi sagledati kakvu filozofiju slijede po pitanju prehrane. Pravilo 80:20 može se povezati s mindful eating pristupom. Ako hrani pristupite kao gorivu koje vas pokreće i hrani svaku stanicu tijela, donosit ćete pametnije odluke pri izboru obroka kod kuće i u restoranima. Čitanje pozadinskih etiketa dobro je usvojiti kao naviku pri svakoj kupovini kako bi osvijestili kvalitetu sastojaka koju svakodnevno unosite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAPPY FOOD?Berlin (@anna.culina) on

Hrana je puno više od samo sredstva preživljavanja, jednako je bitno da u njoj i uživate. Netko voli slađe netko voli slanije, sve je stvar navike koje se uz nekoliko trikova mogu promijeniti. Bez odricanja od slatkih zalogaja, zamijenite ih zdravijim alternativama. Zahvaljujući internetu, baza recepata zaista je nepresušna. Kako bi promjene bile dugoročne, ove praznike tradicionalne recepte pripremite u izmijenjenoj verziji i donesite nove okuse na blagdanski stol. Klasične kolače možete pripremiti i bez zamjene ključnih sastojaka, smanjite količinu šećera, ulja i putra na pola kako bi i dalje uživali u poznatim okusima. Umjerenost i balans ključ su zdravog život koji uključuje mentalno i fizičko zdravlje. Stoga 80% vremena pokušajte jesti svježije i nutritivno bogate obroke, a ostalih 20% uživajte u svakom zalogaju omiljenog jela.

Voda za dobro jutro, kava za koncentraciju, čaj za laku noć

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R U T A (@rutaenroute) on

Dobra forma nisu samo željeni centimetri u struku i bokovima, ona uključuje i unutrašnju sliku zdravstvenog stanja. Mnogo je studija provedeno o ispitivanju povezanosti razvoja bolesti s pH vrijednošću organizma. Visoka kiselost dokazano djeluje loše na stanice u tijelu pa se osim debljanja, osjećamo umornima, pojavljuju se razni kožni problemi i takav organizam plodno je tlo za razvoj raznih bolesti. S druge strane alkalno tijelo čisto je od toksina i kao takvo rezultat je lijepog tena, vitke linije, dobrog raspoloženja i zdravlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marlene | Thanks a Latte (@thanksalatteblog) on

Često zanemarimo tekuće kalorije koje tijekom dana ispijemo kroz sokove, kave s mlijekom i čajeve sa šećerom ili kombinacijom svega toga. Tijelu je i u zimskim mjesecima potrebna hidratacija stoga ne zaboravite na svoju dozu. Ujutro, nakon višesatnog posta, tijelo i probavu treba pokrenuti. Započnite dan s čašom vode ili šalicom limuna s toplom vodom. Tijekom dana unos kave ograničite na dvije do tri šalice i pokušajte u njoj uživati bez mlijeka i šećera. Ako vam ipak fali stari okus, rižino mlijeko odlična je alternativa koja će u par kapi dati kremastu teksturu i slatkasti okus omiljenoj šalici kave. U večernjim satima osim vode, odlično je uvesti rutinu ispijanja čistoga čaja. Kamilica i lavanda ne sadrže kofein stoga su idealni za umirivanje prije odlaska na počinak.

Foto: Instagram

 

 

Učitati još
Zatvori