Prema Pinterestu, ovo je najpopularnija ljetna nijansa za kosu

Prema Pinterestu, ovo je
najpopularnija ljetna nijansa za kosu

mushroom blonde
@tofutofudiane

U ljetnim danima mnogi teže svjetlijim nijansama u kosi – jedan dio to može postići prirodno, izlaganjem suncu, dok drugi dio ipak mora rezervirati termin u frizerskom salonu za svoju novu, ljetnu frizuru. Ako se ne možete odlučiti želite li tamnije ili svjetljije pramenove u kosi ovog ljeta, imamo odličnu vijest. Naime, prema Pinterestu, najveći trend za vruću sezonu je boja neobičnog imena – mushroom blonde. Potražnja za ovom neobičnom bojom kose na Pinterestu je narasla a 308%, čime je s trona svrgnula platinasto plavu, koja je kratko vrijeme na društvenim mrežama imala titulu najpopularnije boje. Već pri prvom pogledu na mushroom blonde, jasno je kako nije riječ o klasičnoj boji za kosu koju bismo odabrali u ljetnim danima, no ove je sezone definitivno najveći trend. Zahvaljujući prigušenim tonovima sive, idealna je za one koji vole hladnije tonove, a mushroom blonde napravila je iskorak od onog što inače viđamo u ljetnim danima.

Savršena nijansa za prijelazno razdoblje

mushroom blonde
@baeeyla

Naime, u beauty svijetu tad postoje dvije “vrste” plave boje u kosi. S jedne strane, tu su zlaćani tonovi koji imaju topliji efekt, a s druge strane, “ledena” plava poput one koju je proslavila Kim Kardashian-West. Iako nova boja kose više naginje potonjoj jer se “odriče” zlatnih tonova u korist hladnijih, sivih i srebrnih nijansi, i dalje dobro izgleda u ljetnim danima jer se nalazi baš u sredini. Upravo iz tog razloga, vjerujemo kako će se njoj prikloniti mnogi koji su neodlučni te ne znaju bi li ovog ljeta prešli iz smeđeg u svjetlije ili iz plavog u tamnije tonove. Također, ova boja odličan je odabir ako planirate prijeći iz smeđe u plavu ili obratno te je frizerski stručnjaci proglašavaju savršenom nijansom za prijelazno razdoblje.

mushroom blonde
@brittanyel.artistry

Stephanie Brown, glavna koloristica u popularnom njujorškom frizerskom salonu, rekla je da je mushroom blonde boja između svijetlosmeđe i tamnoplave, neobična verzija bronde nijanse. Dodaje da, s obzirom da to da se nalazi u sredini, odlična je nijansa za plavuše koje žele djelomično prijeći u tamnije nijanse, kao i za brinete koje žele pokušati s nečim svjetlijim. Možda ime boje kose i ne zvuči najzanimljivije te najprivlačnije do sad, no boja je definitivno uzbudljiva te ne sumnjamo kako će mnoge dame vrlo brzo prigrliti ovaj trend te velika potražnja neće ostati samo na Pinterestu.

@socialitestudio

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori