Trendi ulje za ljepotu o kojem se ovih dana naveliko priča

Trendi ulje za ljepotu o kojem se
ovih dana naveliko priča

Svake sezone neki se novi sastojak nametne kao ultimativni za njegu kože i kose, kao i za ljepotu u cjelini. Najbolja stvar je da mnogi od tih sastojaka uopće nisu novi i revolucionarni, već postoje oko nas jako dugo vremena. Najbolji primjer je moringa ulje, o kojemu se ovih dana na veliko priča, iako je riječ o sastojku deriviranom iz stabla poznatog po svojim ljekovitim svojstvima više stotina godina.

Moringa ulje dobiva se iz brzorastućeg drva Moringa oleifera, koje se kod nas prevodi kao konjska rotkvica, a nazivaju ga još čudesnim drvom, kao i drvom koje nikada ne umire. Moringa oleifera prvi je put pronađena u južnoj Aziji (karakteristična je, primjerice, za Indiju) i od tada je dio tradicionalne ayurvedske medicine. Od ove biljke može se koristiti i lišće i sjemenke i korijenje i cvijet, pa su svi njeni dijelovi upotrebljivi i sa sjajnim blagotvornim svojstvima. Sprječavaju bolesti, nutritivno su bogati, imaju aromaterapijski učinak i s obzirom na 45 antioksidansa pravo su zlato u kozmetici.

Danas se moringa ulje učestalo pojavljuje u kozmetici i reklamira na etiketama beauty proizvoda, koji variraju od krema i seruma, preko šampona i regeneratora, pa čak i do make upa. Beauty mediji ovo ulje već prozivaju novim arganovim uljem, koje svi volimo koristiti za sjajnu, meku i hidratiziranu kožu i kosu. Moringa ulje podrazumijeva 40% mononezasićenih masnih kiselina, od kojih je 70% oleinske kiseline, zaslužne za bogatu hidrataciju, a smatra se odličnim jer je slično ulju koje naša koža prirodno proizvodi, pa pomaže balansirati i njegovati sve tipove kože. Za razliku od ostalih ulja, ‘ne sjedi’ na površini lica s masnim efektom, već se apsorbira duboko u kožu. Iako se u laboratorijima još uvijek ispituje čini li doista razliku na koži, beauty brendovi već su iskoristili ‘šušur’ oko ovog trendi ulja i ponudili ga u svojim proizvodima:

Foto: Instagram, Cult Beauty, Feel Unique

Učitati još
Zatvori