Aplikacije za sve one koji žele paziti na to što se nalazi u kozmetici koju koriste

Aplikacije za sve one koji žele paziti na to što se nalazi u kozmetici koju koriste

@heyhegia

U moru različitih proizvoda za dekorativnu i preparativnu njegu, teško je pronaći idealan za vlastite potrebe, a potraga je još teža kad istinski počnemo obraćati pozornost na svaki od proizvoda. Kako bi taj posao bio barem malo jednostavniji, osmišljene su brojne mobilne aplikacije koje pomažu dekodirati i laički pojednostaviti značenje pojedinih sastojaka. U nastavku donosimo nekoliko najpopularnijih za koje bi bilo super da se nađu u memoriji mobitela.

Think Dirty

Za Think Dirty kažu kako se nalazi na samom tronu najpopularnijih beauty aplikacija jer je jednostavan za korištenje, besplatan i detaljan. Naime, aplikacija nudi nevjerojatne i detaljno ispisane informacije o tome što se nalazi u pojedinom kozmetičkom proizvodu, a istovremeno pojednostavljuje informacije s proizvoda kako bi ih laici mogli bez problema razumjeti. Dovoljno je tek skenirati bar kod na proizvodu i uključit će se Dirty Meter koji izlistava podatke i nudi prijedloge o tome koja bi bila bolja alternativa postojećem proizvodu, a aplikacija ima bazu s više od 550 tisuća proizvoda.

CosmEthics

@cosmethicsapp

CosmEthics je europska aplikacija koja analizira proizvod nakon skeniranja u samo nekoliko trenutaka. Ako postoji bolja alternativa, aplikacija će je ponuditi, a sve informacije o proizvodima prikupljaju od proizvođača i prodavača. Aplikacija se može i personalizirati te se u nju mogu dodati vlastite preferencije u shoppingu i pri odabiru proizvoda.

Clean Beauty

@officinea_fr

Mnogi predmeti koji su odobreni u Europi su predmet rasprave unutar međunarodne znanstvene zajednice, a aplikacija Clean Beauty koristi popis satojaka različitih kozmetičkih, make up i higijenskih proizvoda te prepoznaje oni koji su „kontroverzni“, kao i različite alergene. Osim tog, aplikacija Clean Beauty nudi i svojevrstan rječnik s više od 800 beauty pojmova.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori