Mineralna zaštita od sunca idealna je za osjetljivu kožu

Mineralna zaštita od sunca idealna
je za osjetljivu kožu

https://www.instagram.com/p/Bh52bcknymp/?utm_source=ig_web_copy_link

Kada je riječ o zaštiti od sunca, najvažnije je to da ju svakodnevno koristite. Stoga, kada kupujete proizvod za zaštitu od sunca, neophodno je to da pronađete formulu koja odgovara vašoj koži, koja vam se sviđa i koju ćete zaista koristiti. Međutim, morate biti sigurni da odaberete formulu širokog spektra koja štiti i od UVA i UVB zraka te ima najmanje SPF 30. Najbolji odabir za zaštitu vaše kože ovog ljeta je mineralna zaštita od sunca.

Mineralni proizvodi za zaštitu ne upijaju zrake sunca nego ih odbijaju

Dobro je znati da proizvodi za sunčanje spadaju u dvije različite kategorije. Postoje kemijske opcije, koje apsorbiraju UV zrake, i mineralne, tj. fizičke opcije, koje odbijaju zrake od vaše kože. Prva opcija je već pomalo zastarjela i u posljednje vrijeme ne uživa najbolju reputaciju zbog učinkovitosti kemijskih sastojaka i toga što oni prodiru u vaš krvotok. Kad se radi o mineralnoj zaštiti od sunca, postoje dva najčešće korištena mineralna sastojka – titanov dioksid i cinkov oksid. Oni se smatraju puno učinkovitijima i sigurnijima za vašu kožu. Isto tako, mineralne formule su blage i ne iritiraju vašu kožu, te su pogodne i za korištenje na osjetljivoj koži. U nastavku vam donosimo najbolje proizvode s mineralnom zaštitom od sunca.

Dermalogica

Krema za lice s mineralnim zaštitnim faktorom sadrži zdrave i hipoalergene filtere, a razmazuje se i upija poput najluksuznijeg fluida. Zahvaljujući inovativnoj formuli, minerali su postali nevidljivi, lako se razmazuju, a krema prodire u kožu i, zahvaljujući posebnim sastojcima, hrani je, umiruje i hidrira. Krema se bazira na inovativnom pripravku cinkovog oksida, jednog od najučinkovitijih minerala u obrani od sunca, a obogaćena je bioaktivnim kompleksom ljekovitih gljiva koji smanjuje crvenilo i suhoću te antioksidansima iz zelenog čaja koji sprečavaju oštećenja u dubljim slojevima kože.

Repechange

Repechage Mineral Face Shield mineralna zaštita lica

Ova formula na bazi minerala kožu štiti od štetnih učinaka kao što su zračenje sunca, klimatske promjene i zagađenje. Savršena je priprema kože lica za šminku i ostavlja ju glatkom i mekom, a nikad masnom. Mineral Face Shield je formula koja ne šteti koži te je nježna čak i za najosjetljivije tipove kože.

Avene

Avene Sun Mineralna krema za zaštitu od sunca SPF50+

Ova krema ne sadrži kemijske filtere, kao ni paraben. Vrlo je visoka zaštita za netolerantnu i alergijama sklonu kožu lica. Vodootporna je i ima širok spektar UVA i UVB zaštite. Ekskluzivna je kombinacija fotoprotektivnih filtera, koja je rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre. Uz to, pre-tokoferil u ovoj kremi pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala.

Biosolis

Biosolis Sun Spray SPF 50

Kombinacija biljnih ulja, mineralnih i prirodnih filtera poput onih u Biosolis spreju nudi svim tipovima kože visoku zaštitu od štetnih učinaka UVA i UVB zraka. On sadrži čiste mineralne i prirodne filtre, a ugodna tekstura omogućuje nanošenje bez tragova. Ne sadrži cinkov oksid i nanočestice. 100 posto sastojaka u ovom proizvodu je prirodnog podrijetla, dok 21,19 posto njih proizlazi iz kontroliranog organskog uzgoja.

Omorovicza

Omorovicza UV Mineral Shield SPF30

Omorovicza inovativna mineralna zaštita sa SPF-om 30 nudi potpunu zaštitu od sunca širokog spektra, a na koži je lagan te ne ostavlja tragove. Kuglice silika kapsuliraju titanov dioksid kako bi bez napora klizio po površini kože. Uz to ova krema zamagljuje sitne linije i mrlje baršunastim finišom, stvarajući fizičku barijeru između kože i efekta UV zraka koje oštećuju DNK.

Foto: Instagram, Dermalogica, Wow Junkie, Vita Pharm, Ecco Verde, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori