5 razloga zašto vam make up izgleda loše

5 razloga zašto vam make up izgleda loše

Na nekim ženama redovito viđamo besprijekoran make up i pitamo se kako su to postigle. Čak i kada se odlučimo za isti look, ponekad na našim licima to jednostavno nije to. Pa želimo li pobjeći od dojma da nam make up izgleda loše, nepotpuno ili nimalo nalik onom savršenom izdanju koje smo vidjeli na nekom drugom, postoji nekoliko savjeta, ali i razloga zašto je tome tako.

Pogrešan make up pribor za pogrešan look

Kada se radi o nanošenju make upa, naročito podloge, izbor pravog pribora s kojim ćemo ga nanijeti je krucijalan i donosi onu razliku kojoj se nadamo. Ako puder ne možete ravnomjerno nanijeti ili vam se on jako brzo počinje nakupljati u finim linijama i borama, koristite pogrešan ‘alat’


Pritom govorimo o kistovima i make up spužvicama, a veliki pomoćnik pouzdano će vam biti Beautyblender, koji pomaže u besprijekornoj aplikaciji tekućeg pudera na lice i, kao što mu ime govori, blenda make up do savršenstva. Retuširani efekt pomoći će vam postići i kistovi zaobljenog vrha, poput Real Techniques Expert Face Brush.

Niste pripremili kožu

Iako neki ne vjeruju u korištenje primera, on će vam svakako dobro doći želite li postići taj besprijekoran dojam svog make upa. Vašem će licu dati jednu sasvim novu teksturu, fin i zaglađen dojam, a koristite li ga na kapcima, pomoći će sjenilu da na očima izdrži cijeli dan, bez uvlačenja u pregib kapka. Make up na licu, odnosno podlogu, učinit će trajnijom i otpornijom na sve vanjske utjecaje tijekom dana.

Pore će smanjiti i fine linije zagladiti Touch In Sol No Poreblem Primer, suhu i dehidriranu kožu hidratizirat će Smashbox Primerizer, a masnu kožu s koje puder inače doslovno sklizne kontrolirat će Too Faced Primed & Peachy Cooling Matte Perfecting Primer.

Ne koristite dovoljno make upa

Često nam se sugerira da je ‘manje zapravo više’ i da ne treba pretjerivati s količinom make upa koju nanosimo na lice. Naposljetku ga, od straha da ne zeznemo stvar, nanesemo premalo.

Ponekad je potrebno nešto više sjenila na kapcima ili rumenila na obrazima da bi ono došlo do izražaja. Ako se, čak i kada nanesete make up, osjećate kao da vam lice izgleda beživotno, jednostavno nadogradite svoj look s još malo make upa. Rumenilo možete isprva nanijeti u manjoj količini pa ga zatim nadograđivati do željenog efekta, odnosno do trenutka kada ćete se osjećati kao da vam rumenilo podiže look i čini da izgledate svježe i mladoliko.

Koristite previše make upa

Naravno, uvijek postoji mogućnost da ste nanijeli previše šminke i da vaš make up zbog toga izgleda loše. Često na Instagram profilima viđamo make up lookove koji se sastoje od cijelog niza proizvoda i tehnika nanošenja istih, što na fotografijama doista izgleda odlično, no uživo je vidljivo kako osoba nosi pretjeranu količinu proizvoda i ponekad uopće ne liči na sebe.

Taj efekt u svakodnevnom životu definitivno želite izbjeći, stoga smanjite sa svime; i s brojem proizvoda koji koristite i s količinom koju stavljate na lice. U želji da postignete taj savršeni, retuširani dojam lica, moguće je pretjerati, a krajnji dojam je teška maska na licu koja ne djeluje nimalo prirodno.

Ne perete redovito kistove

Iako se stalno naglašava koliko je bitno redovito prati kistove, mnoge žene to još uvijek ne čine. To uzrokuje ne samo prištiće i upalne procese na koži, već i rezultira lošim make upom na licu. Primjerice, kistovi za nanošenje sjenila, ako se redovito ne čiste, zadržavaju boju koju ste koristili, pa svaka nova nijansa koju njima nanosite na kapke neće izgledati ni približno onako kako ste se nadali.


Ni puder neće biti izblendan kako treba, ako koristite kist za podlogu koji je već mnogo puta bio u upotrebi, a u međuvremenu nije očišćen. Možda nemate vremena za čišćenje kistova i zato u pomoć dolaze čistači za brzinsko čišćenje istih, pa više nećete imati izlike.

 

Foto: Instagram, Too Faced, Smashbox, Touch In Sol

Učitati još
Zatvori