Što obavezno ponijeti sa sobom u kozmetičkoj torbici ovog ljeta?

Što obavezno ponijeti sa sobom u
kozmetičkoj torbici ovog ljeta?

Nema ništa ljepše od ljetnog odmora, bilo u gradu, prirodi ili na plaži. Nažalost, toplo vrijeme može sa sobom donijeti određene zdravstvene i sigurnosne rizike, ali to vas ne bi smjelo spriječiti da se dobro provedete. Biti spreman na sve je najbolji način za rješavanje izvanrednih situacija. Stoga, odvojite malo vremena kako biste maknuli prašinu sa svoje kućne ljekarne i opremili ju proizvodima koji će vam trebati posebno za ozljede i druge nedaće koje se mogu dogoditi ljeti. Već smo pisali o tome što je sve dobro imati u maloj kućnoj ljekarni kako biste u svakom trenutku bili spremni za sve nepredvidive situacije. U nastavku otkrijte što bi sve trebala sadržavati vaša mala ljetna ljekarna bez obzira na to putujete li negdje ili samo obnavljate kućnu prvu pomoć.

Dermatix

Dermatix Ultra gel

Odlična vijest je da ne morate čekati to da prođe vrijeme da bi se poboljšao izgled vašeg ožiljka. Dermatix Ultra je silikonski gel za vanjsku primjenu, a koristi se za prevenciju ožiljaka kod svježe zaraslih rana kao i za smanjenje istaknutih nezrelih ožiljaka. Zato bi i on trebao naći svoje mjesto u vašoj ljetnoj ljekarni – nikad se ne zna kad bi vam mogao zatrebati.

Biovitalis

Biovitalis univerzalni sprej za dezinfekciju

Ovaj sprej za dezinfekciju na bazi alkohola [70% etanola] je prikladan za sve vrste površina – materijale, pribor i namještaj. Potrebno je samo 60 sekundi za eliminiranje prisutnih mikroorganizama i nema potrebe za naknadnim ispiranjem.

Autan

Autan Sport

Autan Sport sprej pružit će vam trenutnu zaštitu protiv običnih, tropskih i tigrastih komaraca. Njegova zaštita traje i do osam sati nakon nanošenja, čak i ako se znojite. To ga čini idealnim ljetnim zaštitnikom i proizvodom za vašu ljetnu ljekarnu. Njegova lagana formula brzo se suši na koži.

SVR

SVR Cicavit+ SOS sprej

Svaka ljetna ljekarna jednostavno mora uključivati barem jedan proizvod koji će vam pomoći umiriti ubode od insekata i ubrzati zacjeljivanje kože. Ovaj sprej umiruje svrbež za samo 30 sekundi. Uz to, on obnavlja kožu i ima trenutni učinak hlađenja.

Aftodita

Sun Care mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30

Koliko god uživali u sunčanim danima, ne smijemo zaboraviti na kremu za zaštitu od sunca. Ova krema s faktorom 30 štiti lice od oštećenja uzrokovanog UV zrakama, hidratizira kožu i lako se nanosi te ne ostavlja mastan trag. Nemojte ju zaboraviti iznova nanositi nakon plivanja, znojenja ili brisanja ručnikom.

ESI gel

Aloe Vera Esi gel

Ako nekim slučajem ipak uspijete dobiti opekline od sunca, bit će vam koristan gel od aloe vere. Ovaj proizvod je bioaktivni pripravak koji se koristi za intenzivnu njegu, zaštitu i hidrataciju kože dojenčadi, djece i odraslih. Djeluje umirujuće, njeguje i hrani kožu te pomaže u ublažavanju crvenila nakon izlaganja suncu. Također, on poboljšava obnavljanje površinskog sloja kože.

Foto: Instagram, Terra Organica, Beauty Pharmacy, Bazzar, Afrodita, Dermatix

Učitati još
Zatvori